CNAIR: Contractul pentru studiul de fezabilitate al tronsonului de autostradă Târgu Mureș-Ditrău rămâne blocat

CNAIR: Contractul pentru studiul de fezabilitate al tronsonului de autostradă Târgu Mureș-Ditrău rămâne blocat
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2017

Contractul de revizuire a studiului de fezabilitate pentru tronsonul de autostradă Târgu Mureș - Ditrău, parte din autostrada A8, care ar urma să lege Transilvania de Moldova, este suspendat din 20 decembrie 2016 după un răspuns al Curții de Conturi, a anuțat luni Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care a precizat că în baza contractului se va stabili și traseul final al tronsonului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contract aferent sectorului de Autostradă Târgu Mureș – Ditrău face parte din coridorul Autostrăzii Târgu Mureș – Ditrău – Târgu Neamț – Iași – Ungheni, scrie News.ro.

CNAIR a semnat contractul de revizuire a studiului de fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureș - Ditrău în data de 20 mai 2015, iar în perioada 15 iulie 2015 – 30 septembrie 2016 contractul a fost suspendat din cauza lipsei de finanțare.

„Deși pe data de 20 noiembrie 2016 a fost emis ordinul de începere a contractului de servicii, anumite aspecte consemnate în răspunsul Curții de Conturi au dus la o nouă suspendare a contractului în data de 20 decembrie 2016. Ca atare, în cadrul contractului <<Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureș – Ditrău>> a fost prevăzută realizarea unei Analize Multicriteriale în baza căreia urmează să fie determinată varianta finală a traseului autostrăzii Târgu Mureș – Ditrău”, a precizat CNAIR.

Parlamentul german a aprobat introducerea unei taxe de autostradă pentru șoferii străini CITEȘTE ȘI Parlamentul german a aprobat introducerea unei taxe de autostradă pentru șoferii străini

Compania din subordinea statului a menționat că în prezent așteaptă răspunsul Agenției Naționale pentru Achiziții Publice.

Masterplanul prevede pregătirea studiului de fezabilitate pentru autostrada Târgu Mureș - Ditrău - Târgu Neamț, care urmează să fie construită abia după 2020 și care va lega Moldova de Transilvania și, mai departe, de vestul Europei.

viewscnt
Afla mai multe despre
cnair
autostrada