CNAIR: Tarifele în euro pentru utilizarea podului peste Dunăre nu se modifică în 2018

CNAIR: Tarifele în euro pentru utilizarea podului peste Dunăre nu se modifică în 2018
scris 27 dec 2017

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat miercuri că, pentru anul 2018, tarifele exprimate în euro pentru utilizarea podului peste Dunăre, în sensul Giurgiu – Ruse, rămân neschimbate.

Totodată, nivelul tarifelor exprimat în lei și dolari este actualizat la cursul de 4,5993 lei/euro și 1,1806 dolari/euro, scrie News.ro.

”Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere precizează că aceste tarife sunt exprimate în euro și sunt actualizate anual în funcție de cursul monedei euro, valabil pentru prima zi a lunii octombrie a anului în curs comunicat de Banca Centrală Europeană și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene”, se arată în comunicat.

Șeful grupului Volkswagen se așteaptă la rezultate excelente în 2017 CITEȘTE ȘI Șeful grupului Volkswagen se așteaptă la rezultate excelente în 2017

Acest curs este aplicat începând cu 1 ianuarie 2018, iar în prezent proiectul de ordin al ministrului transporturilor pentru aprobarea unor tarife aplicate de CNAIR se află pe circuitul de avizare, potrivit companiei.

Totodată, CNAIR a anunțat că modificările propuse în prezentul proiect de ordin al ministrului transporturilor nu se referă la nivelul tarifelor, ci la exceptarea de la plată a unor categorii de transporturi.

Astfel, se actualizează excepțiile de la plata tarifelor pentru transporturile efectuate de către și în interesul forțelor militare, în baza acordurilor la care România este parte. Totodată, se reconsideră unele categorii de vehicule exceptate de la plata tarifelor și se reformulează unele paragrafe pentru o mai bună claritate a textului.

”Se introduce o nouă excepție de la plata tarifelor de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre în sensul Giurgiu-Ruse pentru autoturismele deținute în proprietate sau, după caz, folosite în baza unui drept legal, de riverani”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
cnair
giurgiu ruse