Comisarul pentru Comerț al UE se așteaptă ca Trump să amâne termenul de 18 mai pentru impunerea de tarife pe importurile auto

Comisarul pentru Comerț al UE se așteaptă ca Trump să amâne termenul de 18 mai pentru impunerea de tarife pe importurile auto
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2019

Comisarul pentru Comerț al Uniunii Europene, Cecilia Malmstroem, se așteaptă ca președintele american Donald Trump să amâne termenul de 18 mai pentru intrarea în vigoare a tarifelor pentru importurile de automobile din UE, a afirmat aceasta într-un interviu acordat publicației Sueddeutsche, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trump, care a majorat vinerti tarifele pentru importuri de bunuri chinezești în valoare de 200 de miliarde de dolari, urmează să ia o decizie legată de mașinile europene care va afecta exporturi auto și de componente din Europa în valoare de circa 47 de miliarde de euro, scrie News.ro.

Germania a început testarea autostrăzilor electrice CITEȘTE ȘI Germania a început testarea autostrăzilor electrice

Malmstroem a spus că este posibil ca termenul să fie prelungit, având în vedere că Washingtonul se concentrează în prezent pe negocierile cu Beijingul.

”Există semnale că termenul ar putea fi prelungit datorită negocierilor dintre Statele Unite și China”, a arătat Malmstroem.

Dacă Trump va introduce tarifele pe 18 mai, UE are pregătită o listă de produse americane în valoare de 20 de miliarde de euro pentru care ar urma să fie aplicate tarife de retorsiune, a afirmat comisarul.

Lideri și oficiali europeni au afirmat de mult timp că nu vor discuta aranjamente comerciale la presiunea lui Trump, unii dintre ei comparând acest lucru cu negocierile cu arma la cap.

viewscnt
Afla mai multe despre
cecilia malmstroem
trump
importuri auto