Comisia Europeană a cerut oficial oprirea vânzărilor de mașini cu benzină și diesel, în 2035

Comisia Europeană a cerut oficial oprirea vânzărilor de mașini cu benzină și diesel, în 2035
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 iul 2021

Comisia Europeană a publicat condițiile de reducere a emisiilor de CO2 în cadrul pachetului climatic Green Deal, care introduce oficial data de interzicere a mașinilor cu combustie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Europenii nu vor mai putea cumpăra mașini noi cu motoare diesel sau pe benzină, începând din 2035, potrivit planului Green Deal publicat de Comisia Europeană. „Toate cele 27 de state membre s-au angajat să transforme UE în primul continent neutru climatic până în 2050. Pentru a ajunge acolo, s-au obligat să reducă emisiile cu cel puțin 55% până în 2030, raportat la 1990”, se arată în prezentarea CE.

În aceste condiții, Comisia Europeană propune reducerea la zero a emisiilor de CO2 generate de automobilele noi, începând din 2035, ceea ce înseamnă, în mod practic, interzicerea vânzărilor de motorizări cu benzină sau cu motorină, inclusiv a celor hibride sau hibride plug-in.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Mai mulți producători au anunțat deja că au în plan să elimine versiunile de motorizare cu benzină sau motorină până în 2035.

Planul propus de Comisia Europeană trebuie aprobat de Parlamentul European.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

Constructorii mizează pe faptul că costurile de producție ale vehiculelor cu baterii să scadă în următorii 10 ani, astfel ca publicul să-și poată permite achiziția unui astfel de vehicul, iar marjele de profit să poată fi comparabile cu cele ale actualelor automobile cu ardere internă.

viewscnt
Afla mai multe despre
interzicere motoare cu combustie
ue oprire motoare benzina