Comisia Europeană aprobă planul Olandei de a ajuta compania aeriană KLM cu 3,4 miliarde euro

Comisia Europeană aprobă planul Olandei de a ajuta compania aeriană KLM cu 3,4 miliarde euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2020

Comisia Europeană a anunțat luni că a aprobat pachetul de asistență în valoare de 3,4 miliarde euro promis de guvernul olandez companiei aeriene KLM, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"KLM joacă un rol cheie pentru economia olandeză în termeni de locuri de muncă și conectivitate aeriană. Acest pachet de 3,4 miliarde euro va pune la dispoziția KLM lichiditatea de care are nevoie urgentă pentru a face față impactului pandemiei de coronavirus. Statele membre sunt libere să pună la punct măsuri în linie cu obiectivele lor de politică și cu normele UE", a declarat comisarul european pentru Concurență, Margrethe Vestager.

Proleasing Motors, amendată pentru GDPR. Ar fi permis accesul neautorizat la datele a peste 400 de clienți în urma unui concurs pe pagina Facebook a companiei CITEȘTE ȘI Proleasing Motors, amendată pentru GDPR. Ar fi permis accesul neautorizat la datele a peste 400 de clienți în urma unui concurs pe pagina Facebook a companiei

Luna trecută, guvernul Olandei a anunțat că va furniza KLM un pachet de asistență financiară de 3,4 miliarde de euro, pentru a o ajuta să supraviețuiască în timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19). Pachetul este format din împrumuturi bancare garantate de 2,4 miliarde de euro și un credit direct de un miliard de euro, scrie Agerpres.

Anterior, Comisia Europeană a permis și Franței să acorde un sprijin în valoare de șapte miliarde de euro pentru compania aeriană Air France, ajutorul va fi compus dintr-un împrumut în valoare de patru miliarde de euro acordat de un sindicat de șase bănci, și garantat de statul francez în proporție de 90%, precum și de un împrumut direct de trei miliarde de euro acordat de statul francez.

Statul francez și cel olandez dețin fiecare 14% din acțiunile Air France-KLM, un grup care este lider de piață pe zborurile lung-curier cu plecare din Europa, ce oferă acces la o rețea care acoperă 314 de destinații în 116 țări, prin companiile Air France, KLM Royal Dutch Airlines și Transavia. 

viewscnt
Afla mai multe despre
klm
olanda