Comisia Europeană investighează ajutorul de stat spaniol de 20,7 milioane de euro acordat Peugeot

Comisia Europeană investighează ajutorul de stat spaniol de 20,7 milioane de euro acordat Peugeot
scris 1 iul 2019

Comisia Europeană a deschis luni o investigație privind planul Spaniei de a acorda 20,7 milioane de euro fabricii Peugeot din nordul țării, pe fondul îngrijorărilor că astfel s-ar încălca reglementările blocului comunitar privind ajutoarele de stat, transmite Reuters.

Peugeot investește aproximativ 500 de milioane de euro în noile linii de producții pentru vehicule de la fabrica din orașul Vigo, scrie Agerpres.

Reparații la Podul Grant - circulația pe sensul Turda – Crângași este închisă de astăzi. Rute alternative CITEȘTE ȘI Reparații la Podul Grant - circulația pe sensul Turda – Crângași este închisă de astăzi. Rute alternative

Comisia Europeană apreciază că ajutorul de stat acordat de autoritățile de la Madrid ar putea conferi Spaniei un avantaj incorect în atragerea proiectului Peugeot sau chiar nu ar fi necesar.

Producătorul auto francez PSA deține brandurile Peugeot, Citroen, DS, Opel și Vauxhall. Și rivalul francez Renault are unități de producție în Spania, la Palencia, Valladolid și Sevilla.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
peugeot
ajutor de stat