De ce avem nevoie de mișcare și multiplele avantaje pentru sănătate

De ce avem nevoie de mișcare și multiplele avantaje pentru sănătate
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 13 sep 2023

Sunt foarte multe motive pentru care merită să începi un stil de viață activ și sănătos, iar probabil multe dintre acestea nici nu le mai conștientizăm. Dincolo de lupta cu kilogramele și un tonus ridicat, este bine din când în când, însă, să ne aducem aminte cât de folositor este mersul la sală în viața noastră și ce impact pozitiv are. Mulți avem joburi sedentare, fie că lucrăm de acasă sau de la birou, iar exercițiile sunt cea mai bună modalitate de a balansa lipsa mișcării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vestea bună este că niciodată nu este prea târziu pentru a începe, indiferent de vârstă și nivelul de pregătire, atât timp cât îți adaptezi antrenamentele la propria condiție. Cu siguranță te veți simți mai bine, te va ajuta să previi sau să controlezi multe boli, iar speranța de viață va crește. Mai jos vom vedea o parte din multiplele beneficii ale mișcării pentru minte și corp.

Te ajută să controlezi greutatea. Alături de dietă, exercițiile fizice joacă un rol important în controlul greutății și prevenirea obezității. Pentru a-ți menține greutatea, caloriile pe care le consumi și le bei trebuie să fie egale cu energia pe care o arzi. Pentru a pierde în greutate, trebuie sa arzi mai multe calorii decat consumi

Reduce riscul de boli de inimă. Exercițiile fizice întăresc inima și îmbunătățesc circulația. Fluxul sanguin crescut crește nivelul de oxigen din corpul tău. Acest lucru ajută la scăderea riscului de boli de inimă. Exercițiile fizice regulate pot reduce, de asemenea, tensiunea arterială și nivelul trigliceridelor.

Controlează nivelul zahărului din sânge și al insulinei. Exercițiile fizice pot scădea nivelul zahărului din sânge și ajută insulina să funcționeze mai bine. Acest lucru poate reduce riscul de sindrom metabolic și diabet de tip 2.

Te ajută să te lași de fumat. Exercițiile fizice pot facilita renunțarea la fumat, reducând poftele și simptomele de sevraj.

Îmbunătățește sănătatea mintală și starea de spirit. În timpul exercițiilor fizice, corpul tău eliberează substanțe chimice care îți pot îmbunătăți starea de spirit și te pot face să te simți mai relaxat. Acest lucru te poate ajuta să faci față stresului și reduce riscul de depresie.

Ne ajută în procesul de învățare. Exercițiile fizice stimulează corpul să elibereze proteine ​​și alte substanțe chimice care îmbunătățesc structura și funcția creierului.

Întărește oasele și mușchii. Exercițiile fizice regulate pot ajuta copiii și adolescenții să dezvolte oase puternice. Mai târziu în viață, poate încetini și pierderea densității osoase care vine odată cu vârsta.

Cum poți face exercițiile fizice să facă parte din rutina ta?

Încearcă să ai activități mai energice zi de zi. Chiar și schimbările mici pot ajuta. Poți urca scările în loc de lift. Mergi pe hol până la biroul unui coleg în loc să trimiți un e-mail. Spală singur mașina. Parchează mai departe de destinație.

Fii activ cu prietenii și familia. A avea un partener de antrenament te ajută să te bucuri și mai mult de exerciții.

De asemenea, îți poți face un abonament la un club de fitness, unde să poți exersa alături de mai mulți colegi de birou sau prieteni. La World Class, cea mai extinsă rețea de cluburi de fitness și piscine din țară, vei găsi zeci de clase de fitness din care poți alege, pentru a începe toamna cât mai #BeHealthy posibil. Poți găsi mai multe detalii pe site-ul World Class și pe paginile de social media. Nu lăsa vremea de afară să-ți controleze stilul de viață. Sănătatea și starea ta de bine vor avea numai de câștigat, când faci mișcare!

viewscnt
Afla mai multe despre
world class
sanatate