Compania feroviară belgiană Infrabel testează camere smart pentru a supraveghea dacă angajații poartă măști împotriva coronavirusului

Compania feroviară belgiană Infrabel testează camere smart pentru a supraveghea dacă angajații poartă măști împotriva coronavirusului
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2020

Compania feroviară belgiană Infrabel testează camere smart cu senzori pentru a se asigura că angajații poartă măști și păstrează distanțarea socială, pentru a opri răspândirea noului coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Începând de săptămâna viitoare, camere inteligente vor fi instalate în cinci centre strategice ale Infrabel, acolo unde se adună în mod obișnuit personalul tehnic, cum ar fi cofetăria, scrie News.ro.

FOTO Cel mai mare update de software de la BMW este disponibil pentru clienții din România. Lista actualizărilor introduse pe modele CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai mare update de software de la BMW este disponibil pentru clienții din România. Lista actualizărilor introduse pe modele

Dacă numărul oamenilor va fi prea mare, dacă nu vor purta măști sau dacă aceștia se vor apropia prea mult unii de alții, va fi dat un semnal sonor de avertizare.

”Trebuie să ne asigurăm că angajații noștri respectă diversele recomandări pentru distanțarea socială. Acesta este motivul pentru care instalăm un număr de dispozitive bazate pe inteligență artificială”,  a declarat directorul pentru strategie al companiei, Benoit Gilson.

Folosind un soft de inteligență artificială disponibil online, Infrabel a anunțat că a dezvoltat o metodă de interpretare a imaginilor transmise de camere pentru protejarea de COVID-19. Compania va folosi un algoritm pentru a calcula dacă angajații se apropie prea mult unii de alții și dacă poartă mască.

Într-o demonstrație făcută luni, angajații observați de camere arătau pe un ecran uriaș ca niște bețișoare între care distanța putea fi măsurată în metri. Pe un alt ecran, o cameră a detectat dacă un angajat care intra într-o cameră purta mască.

Compania, care are 11.000 de angajați, a anunțat că lucra deja la modalități prin care să folosească senzori pentru a proteja angajații tehnici feroviari prin plasarea de camere pe căști, care să poată alerta personalul în cazul unui accident.

Tehnologia a fost acum alocată pentru combaterea coronavirusului.

Infrabel este responsabilă de 3.602 km de linii ferate, gestionând una dintre cele mai dense rețele feroviare din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
infrabel
masti de protectie
coronavirus