Compania United Airlines se pregătește să concedieze sute de angajați nevaccinați

Compania United Airlines se pregătește să concedieze sute de angajați nevaccinați
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2021

Compania americană United Airlines, care a cerut la începutul lunii august angajaților săi să se vaccineze împotriva COVID-19, a anunțat că se pregătește să concedieze 593 de persoane care nu au furnizat dovada vaccinării, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dintre cei aproximativ 67.000 de angajați ai companiei, mai puțin de 3%, adică aproximativ 2.000, au solicitat o scutire medicală sau religioasă. Din restul angajaților, peste 99% au ales să se vaccineze, scrie Agerpres.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

"Am solicitat vaccinarea pentru toți angajații United Airlines din Statele Unite dintr-un motiv simplu: să asigurăm siguranța angajaților noștri", au precizat, într-un mesaj public, CEO-ul companiei, Scott Kirby, și directorul pentru afaceri publice, Brett Hart.

"Iar adevărul este că toată lumea este mai în siguranță atunci când toți sunt vaccinați și a cere vaccinarea funcționeze", au adăugat ei.

În cazul celor 593 de angajați care nu au furnizat dovada vaccinării, compania va iniția un proces de concediere în conformitate cu o procedură negociată cu sindicatele.

"A fost o decizie incredibil de dificilă, dar asigurarea siguranței echipei noastre a fost întotdeauna prioritatea noastră principală", conform sursei citate.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Kirby anunțase încă din ianuarie că are în vedere să impună vaccinarea tuturor angajaților companiei de pe teritoriul SUA.

Angajatorii au dreptul să solicite vaccinarea angajaților care se deplasează la locul de muncă, cu excepția cazurilor în care sunt prezentate motivații medicale sau obiecții de natură religioasă", potrivit agenției federale americane pentru aplicarea legilor împotriva discriminării la locul de muncă (EEOC).

United Airlines prevăzuse inițial să-i treacă în concediu fără plată, începând cu 2 octombrie, pe angajații cărora li s-a acordat scutiri. Însă deoarece se află în desfășurare o procedură judiciară inițiată de angajații cărora li s-a refuzat scutirea, aceștia rămân deocamdată în cadrul companiei până pe 15 octombrie, în așteptarea unei decizii. 

viewscnt
Afla mai multe despre
united airlines
coronavirus
vaccin