Principalele puncte de trecere a frontierei din județul Arad, Nădlac I și Nădlac II, sunt aglomerate, atât la ieșirea din țară, cât și la intrare, astfel că se așteaptă aproximativ o oră în coloane, majoritatea călătorilor fiind turiști, dar și români care lucrează în străinătate și care au început să vină acasă în vacanța de vară.
Reprezentanții Poliției de Frontieră Arad au declarat, pentru Agerpres, că se iau măsuri pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere, personalul fiind suplimentat și numărul arterelor de control crescut. Pentru asta, se ține permanent legătura cu autoritățile ungare, pentru că verificările de la frontieră se fac în comun.
11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
„Fiind perioada vacanței, numărul celor care călătoresc este în creștere, astfel că la Nădlac II înregistrăm timpi de așteptare de aproximativ 60 de minute pentru formalitățile de tranzitare a frontierei, atât pe sensul de intrare în România, cât și la ieșire. De asemenea, mulți români care lucrează în străinătate au început să vină acasă pentru a-și petrece concediile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliței de Frontieră Arad, Andrei Dincă.
La Nădlac II sunt deschise câte patru artere pe ambele sensuri pentru traficul ușor și turistic, iar la Nădlac I sunt deschise câte două artere, aici timpul de așteptare pentru verificări fiind de 50 de minute.
Celor care călătoresc în această perioadă li se recomandă să verifice aplicația „Trafic online” de pe site-ul Poliției de Frontieră, înainte de a se apropia de graniță, pentru a evita punctele de trecere cele mai aglomerate.