Consiliul Concurenței analizează modul în care companiile aeriene stabilesc nivelul prețurilor biletelor de avion

Consiliul Concurenței analizează modul în care companiile aeriene stabilesc nivelul prețurilor biletelor de avion
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2024

Consiliul Concurenței a declanșat o analiză care vizează modul în care companiile aeriene stabilesc nivelul prețurilor biletelor de avion pentru rutele care au plecare din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

”Consiliul Concurenței a declanșat în această săptămână o analiză sectorială care vizează modul în care companiile aeriene stabilesc nivelul prețurilor biletelor de avion pentru rutele care au plecare din Romania. Am decis să demarăm acest studio în contextul ieșirii Blue Air de pe piață și a renunțării Tarom la operarea unor curse aeriene”, a declarat, sâmbătă, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, potrivit News.ro.

În cadrul studiului, autoritatea de concurență va analiza structura pieței serviciilor de transport aerian de călători din România, precum și mecanismele de funcționare ale acesteia.

Analiza a fost declanșată în contextul creșterilor mari ale prețurilor biletelor de avion practicate de către companiile aeriene, odată cu ieșirea Blue Air de pe piață și a renunțării Tarom la operarea unor curse aeriene.

Astfel, vor fi analizate cererea și oferta de pe piață, nivelul de transparență a modului de stabilire a prețurilor biletelor practicate de către companiile aeriene, inclusiv de ajustare dinamică a acestora și vor fi identificate eventuale disfuncționalități ale pieței.

La finalul analizei, Consiliul Concurenței va formula propuneri și recomandări în scopul eliminării posibilității de inducere în eroare a consumatorilor, iar în măsura în care vor fi descoperite încălcări ale legii, vor fi inițiate procedurile necesare pentru sancționarea acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
companii aeriene
consiliul concurentei
bilete de avion