Constanța introduce, temporar, plata cu PET-uri și doze de aluminiu pentru transportul public

Constanța introduce, temporar, plata cu PET-uri și doze de aluminiu pentru transportul public
scris 19 mai 2021

Municipiul Constanța lansează campania „Schimbă PET-ul cu biletul”, o inițiativă prin care locuitorii și turiștii vor putea circula cu mijloacele de transport în comun plătind la schimb cu PET-uri și doze de aluminiu.

Vineri, 21 mai 2021, locuitorii și turiștii din Constanța vor putea circula cu mijloacele de transport în comun în schimbul a 3 deșeuri colectate, o inițiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale în marile orașe, prin care toți cetățenii sunt încurajați să utilizeze transportul alternativ pentru deplasarea la și de la serviciu.

Autorulotele și caravanele, starurile mondiale ale ieșirii din izloare CITEȘTE ȘI Autorulotele și caravanele, starurile mondiale ale ieșirii din izloare

În funcție de rezultatele acțiunii pilot derulate vineri, 21 mai, Primăria Constanța și partenerii acțiunii iau în calcul extinderea acesteia în fiecare vineri, pe întreaga perioadă a sezonului estival.

CONFIRMARE Gigantul american Amazon deschide a patra firmă în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Gigantul american Amazon deschide a patra firmă în România

Campania se desfășoară la Marea Neagră, aceasta fiind a doua cea mai poluată mare din Europa. După partea de vest a Mării Mediterane, Marea Neagră conține cea mai mare densitate de gunoaie produse de om și ajunse în mediul marin din UE. Plasticul constituie 90% din deșeurile produse de oameni și descoperite în mediul marin. 85% dintre acestea sunt sticlele de plastic (PET) și pungi de unică folosință, aceste două categorii de obiecte reprezentând doi dintre principalii poluanți marini.

viewscnt
Afla mai multe despre
constanța
transport public
deșeuri