Coronavirus: Volkswagen își închide uzinele cel puțin 2 săptămâni. “Trebuie să fim pregătiți să trăim cu amenințarea mult timp”

Coronavirus: Volkswagen își închide uzinele cel puțin 2 săptămâni. “Trebuie să fim pregătiți să trăim cu amenințarea mult timp”
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 mar 2020

Uzinele Volkswagen vor fi închise timp de cel puțin două săptămâni, pe fondul panedemiei de coronavirus, a anunțat șeful grupului german, care a avertizat că măsurile ar putea fi extinse, în condițiile în care “este puțin probabil” ca răspândirea virusului să fie oprită în câteva săptămâni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Majoritatea fabricilor noastre se închid în aceste zile pentru două săptămâni, iar, în unele regiuni, timp de trei săptămâni. Probabil că măsurile vor dura mai mult. Este puțin probabil ca răspândirea virusului să fie oprită în câteva săptămâni”, spune Herbert Diess, președintele grupului auto german și directorul general al brandului Volkswagen.

“Trebuie să fim pregătiți să trăim cu amenințarea pentru mult timp – până când vor deveni disponibile medicamente sau un vaccin”, a precizat Diess într-o postare pe LinkedIn sâmbătă.

Volkswagen Group donează 200.000 de măști chirurgicale sistemului medical CITEȘTE ȘI Volkswagen Group donează 200.000 de măști chirurgicale sistemului medical

Activitatea la uzinele din China, unde Volkswagen are peste 100.000 de angajați, începe să revină la normal, a adăugat acesta.

Grupul german a transmis încă de la începutul săptămânii că va începe să își închidă uzinele din Europa, indiferent de marcă, pentru a proteja angajații de răspândirea coronavirusului. Decizii similare au fost anunțate și în cazul rivalilor Renault, PSA, Ford și FCA.

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în Germania a crescut cu 2.705 în ultimele 24 de ore, la 16.662 de persoane, potrivit Institutului pentru boli infecțioase Robert Koch, citat de Reuters. Bilanțul deceselor a urcat la 47, de la 31 vineri.

Volkswagen lucrează îndeaproape cu autoritățile pentru a limita răspândirea coronavirusului, spune Diess.

“La începutul focarului, de exemplu, am donat măști de protecție Chinei. Astăzi, dezvoltăm capacitatea de producție a măștilor în China și ajutăm la sprijinirea sistemului de îngrijire a sănătății din Germania, cu dispozitive de măsurare a temperaturii, măști respiratorii, dezinfectante și dispozitive de diagnosticare”, a precizat șeful Volkswagen.

Anterior, grupul a anunțat că donează 200.000 de măști chirurgicale lucrătorilor din sistemul german de sănătate publică.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
uzine inchise
fabrici inchise
coronavirus
herbert diess