Volkswagen Group donează 200.000 de măști chirurgicale sistemului medical

Volkswagen Group donează 200.000 de măști chirurgicale sistemului medical
scris 21 mar 2020

Volkswagen a anunțat că va dona măști de tip FFP2 și FFP3, potrivite pentru protecție chirurgicală și ATI, pentru protecția publică. Donația se va derula prin intermediul ministerului federal german al Sănătății.

Volkswagen a anunțat că se implică în protecția personalului medical în contextul epidemiei de coronavirus. „Protecția sătătății are prioritate, chiar și dincolo de poarta fabricii”, a transmis Gunnar Killian, membru al consiliului de administație, șeful de resurse umane al companiei. VW spune că donația se va face în cooperare cu Jens Spahm, ministru al Sănătății. În plus, orașul Wolfsburg, în care se găsește sediul central al VW Group, va primi și alte materiale medicale. „Oamenii care lucrează în sectorul de sănătate publică oferă în prezent performanțe minunate societății. Suntem convinți că aceste măști le vor fi de folos”, se mai arată în comunicat.

Ford a suspendat plata dividendelor și va apela la un credit pentru a traversa criza generată de coronavirus CITEȘTE ȘI Ford a suspendat plata dividendelor și va apela la un credit pentru a traversa criza generată de coronavirus

Germania se confruntă cu un număr foarte mare de persoane infectate de coronavirus, aproape 20.000, din care doar în ultimele 24 de ore au fost depistate peste 3.000. Spre deosebire însă de  Italia sau Spania, mortalitatea este foarte scăzută în Germania, cu doar 53 de persoane decedate, un procent de sub 1% din totalul cazurilor.

Epidemia de coronavirus a determinat VW să închidă toate activitățile din fabricile sale europene, pentru a proteja angajații de epidemie, dar și din cauza blocajelor mari în aprovizionare și ca urmare a prăbușirii cererii de mașini.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw coronavirus
masti medicale donatie vw
inchidere fabrici vw