Costurile închiderii fabricii Nissan din Barcelona ar putea ajunge până la aproximativ 1,50 miliarde euro

Costurile închiderii fabricii Nissan din Barcelona ar putea ajunge până la aproximativ 1,50 miliarde euro
scris 2 iun 2020

Nissan Motor a estimat că închiderea fabricii sale din Barcelona ar putea costa până la aproximativ 1,50 miliarde de euro (1,70 miliarde de dolari), a declarat luni pentru Reuters o sursă din sindicat.

Un reprezentant al producătorului auto nipon a refuzat să comenteze informația, scrie Agerpres.

Ministerul german al Economiei propune un pachet de stimulare de 5 miliarde de euro pentru susținerea vânzărilor de mașini CITEȘTE ȘI Ministerul german al Economiei propune un pachet de stimulare de 5 miliarde de euro pentru susținerea vânzărilor de mașini

Costul închiderii este în centrul dezbaterii din Spania privind decizia Nissan. Raul Blanco, secretar de stat pentru industrie în Guvernul Spaniei, aprecia recent că pentru Nissan ar fi mai ieftin să investească în fabrica sa din Barcelona decât să o închidă.

"Este mult mai ieftin să investești decât să pleci", a afirmat oficialul spaniol, adăugând că asta ar costa compania peste un miliard de euro, pentru a rezolva problemele contractuale și cele cu forța de muncă. Fabrica are nevoie de "investiții care au fost întârziate, în valoare de aproximativ 300 de milioane de euro", susține oficialul.

Decizia face parte din noul plan de restructurare pe plan global al producătorului auto nipon.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
barcelona