Creștere a acțiunilor Tesla de aproape 7%, după majorarea prețurilor vehiculelor Model Y în SUA și Europa

Creștere a acțiunilor Tesla de aproape 7%, după majorarea prețurilor vehiculelor Model Y în SUA și Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2024

Acțiunile Tesla au crescut cu aproape 7% luni, după ce producătorul de automobile a anunțat majorări de prețuri pentru vehiculele sale electrice Model Y în unele țări europene și în Statele Unite, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tesla a declarat că prețurile vehiculelor sale Model Y vor crește cu aproximativ 2.000 de euro (2.177 USD) în unele țări europene, începând cu 22 martie, potrivit unui comunicat al companiei de sâmbătă, scrie News.ro.

Tesla va produce în Europa cel mai ieftin model. Cât va costa CITEȘTE ȘI Tesla va produce în Europa cel mai ieftin model. Cât va costa

Producătorul auto a anunțat vineri creșteri ale prețurilor pentru toate mașinile Model Y din SUA cu 1.000 de dolari, începând cu 1 aprilie.

Acțiunile Tesla au urcat luni până la 174,72 dolari, în creștere cu aproape 7%, în urma anunțurilor, acesta devenind cel mai mare câștig procentual zilnic în mai mult de o lună, după ce titlurile au scăzut timp de două săptămâni.

Titlurile au înregistrat a doua zi consecutivă de câștiguri, după ce au scăzut la un minim al ultimelor aproape 10 luni, săptămâna trecută.

”În condițiile stocului constant ridicat al modelului Y, vedem previziunile Tesla cu privire la viitoarele creșteri ale prețurilor ca o încercare de a mări vânzările în această lună, mai degrabă decât un semn al cererii solide”, au declarat luni analiștii Deutsche Bank conduși de Emmanuel Rosner, într-o notă pentru investitori.

Estimarea medie a celor 49 de analiști care acoperă în prezent acțiunile Tesla este de 193 de dolari pe unitate, în scădere față de 211,50 de dolari în urmă cu o lună, iar recomandarea medie a acestora este ”în așteptare”, conform datelor LSEG.

Analiștii Goldman Sachs și-au redus prețul țintă pe 12 luni pentru acțiunile Tesla la 190 de dolari, de la 220 de dolari, invocând obstacole în calea creșterii sale a producției Model 3 și o perioadă de oprire a producției la gigafabrica sa din Berlin, în urma unui atac incendiar.

Vânzările Tesla vor fi, de asemenea, afectate de subvențiile reduse pentru vehiculele electrice în Europa, concurența în creștere în China - care este a doua cea mai mare piață a companiei după SUA - și încetinirea cererii, a scris duminică analistul Mark Delaney într-o notă pentru investitori.

”Deși continuăm să credem că Tesla este bine poziționată pentru o creștere pe termen lung, având în vedere poziția sa puternică pe piețele de vehicule electrice și de energie curată... credem că temperarea pieței vehiculelor electrice pe termen scurt influențează câștigurile”, a spus analistul.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
actiuni