Creștere a livrărilor de autoturisme noi pe primele 10 luni. Vehiculele diesel au scăzut la un sfert din piață

Creștere a livrărilor de autoturisme noi pe primele 10 luni. Vehiculele diesel au scăzut la un sfert din piață
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 nov 2019

Livrările de autoturisme au crescut cu 11,7% în acest an, după 10 luni, potrivit datelor transmise de APIA, asociația industriei auto. Importurile de mașini de import au depășit ca ritm vehiculele autohtone, dar creșterea este prezentă pe ambele segmente de piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După 10 luni, dealerii de autoturisme din România au livrat 99.698 de mașini noi de import și 44.708 autoturisme produse local, ale mărcilor Dacia și Ford, arată statisticile APIA. Vânzările de autoturisme de import au fost cu 13,9% mai mari în luna octombrie, cu un volum de 11.2016, în timp ce la nivelul celor 10 luni creșterea a fost de 12,6%. Autoturismele autohtone au înregistrat în octombrie un volum de 5.939 de unități, cu numai 4,3% mai multe decât anul trecut, dar creșterea pe intervalul ianaurie - octombrie este de 9,8%.

Cele mai vândute mărci au fost, în octombrie, Dacia, pe de o parte, iar din import, Renault (1.808 untiăți, creștere 121%), Skoda (1325 unități, +12,3%) și Ford (1.120 unități, +64,7%). Pe cele 10 luni care au trecut, cele mai vândute au fost, la importuri, VW, cu 12.538 autoturisme, Renault, 12.278, și Skoda, 11.695.

GALERIE FOTO Ferrari vrea să câștige noi clienți cu un coupe denumit Roma CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Ferrari vrea să câștige noi clienți cu un coupe denumit Roma

Cele mai vândute modele, atât în octombrie, cât și pe primele 10 luni, au fost, pe lângă Logan, Duster și Sandero, două modele Renault, Clio și Megane, precum și Skoda Octavia.

Creștere a livrărilor de autoturisme noi pe primele 10 luni. Vehiculele diesel au scăzut la un sfert din piață

Potrivit datelor APIA, procentul de autoturisme diesel vândute în acest an a scăzut la 25,4%, față de 35,8% anul trecut, în timpce motoarele pe benzină au urcat la 71% din piață, față de 61,5%. Diferența este reprezentă de vehiculele cu propulsie alternativă, care au urcat la 3,7% în acest an. În luna octombrie, procentul acestora a scăzut, însă, la 3,2% din piață.

În continuare, există o diferență de aproximativ 4.000 de autoturisme între livrările facturate de dealeri și înmatriculările prezentate de DRPCIV - MAI, parte din acestea fiind reprezentate de exporturile private ale unor companii specializate. Cele mai mari volume de astfel de vehicule sunt înregistrate chiar la Dacia, mașini care concurează, cu prețuri mai mici, dealerii din rețeaua oficială a Renault din Franța sau Germania.

viewscnt
Afla mai multe despre
piata auto
livrari auto romania
vanzari masini romania
apia
statistici piata auto
masini electrice
vanzari diesel