Cum să îți echipezi mașina cu jantele și cauciucurile potrivite?

Cum să îți echipezi mașina cu jantele și cauciucurile potrivite?
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 24 iul 2023

Toți iubitorii și pasionații de mașini acordă o grijă deosebită mașinilor lor. Le consideră chiar bijuterii, așa că le conduc și le întrețin la fel cum un bijutier elevețian ar avea grijă de produsele sale. Ei bine, această grijă deosebită pentru mașini pe care o dezvoltă pasionații se poate transforma și într-un mic coșmar atunci când se întâmplă ceva cu mașinile lor. De exemplu, atunci când au atins mașina de ceva, momentul în care opresc motorul și coboară din mașină pentru a evalua daunele pare infinit. Sau când încearcă să facă o parcare laterală și o bordură parcă apare de nicăieri și jantele monocromate și lucioase se zgârie. Indiferent că vorbim despre mici zgârieturi, o pietricică în parbriz sau o jantă zgâriată de bordură, pentru un șofer pasionat este dureros.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indiferent de atașamentul emoțional pe care l-ai avea pentru mașina ta și modificările pe care le-ai adus, ar trebui să nu uiți și de anumite lucruri esențiale. Ca de exemplu, cum să îți alegi anvelopele potrivite, câteva lucruri despre jante și altele. Așa că, dacă ai ajuns până aici, nu o să continuăm să vorbim despre cât de dureros este să ștergi janta sau anvelopa de o bordură sau multe altele. Indiferent dacă ești expert în mașini sau doar vrei să îți schimbi anvelopele sau jantele, îți recomandăm să rămâi. Dacă ești expert și știai deja aceste informații, acest articol o să fie pentru tine doar o mică recapitulare, în schimb, dacă nu le știai, consideră acest articol ca pe o ocazie de a învăța câteva lucruri noi care te vor ajuta pe viitor.

Lucruri interesante despre jante și câteva criterii de selecție

Jantele unei mașini sau roțile, așa cum mai poți să le numești sunt componente elementare ale mașinii. Cât de esențiale? Ei bine, gândește-te că degeaba ai avea o întreagă herghelie de cai sub capotă, dacă aceștia nu ar avea o pajiște pe care să alerge. Practic, degeaba ai o mașină puternică dacă nu ai roți.

Acum că am stabilit cât de importante sunt jantele unei mașini, acum o să vorbim și despre materialele din care pot fi confecționate și avantajele care le însoțesc.

Jantele din aliaj sunt printre cele mai populare variante pe care le poți alege. Sunt realizate dintr-o combinație de aluminiu și magneziu și sunt foarte ușoare și rezistente inclusiv la coroziune, adică vor rezista mult în timp. Un alt mare avantaj al lor este că le mai găsești și într-o gamă largă de modele.

Jantele din oțel sunt tot printre cele mai populare tipuri, iar după cum ți-ai dat seama și din numele lor sunt foarte rezistente și mai grele. Pe lângă asta, o mică surpriză este că sunt și mai ieftine, comparativ cu cele din aliaj.

Însă, înainte să te grăbești să îți cumperi cele mai rezistente sau cele mai bune jante, asigură-te și dacă ele au dimensiunea potrivită pentru mașina ta.

Despre anvelope

Așa cum există suflete pereche sau twin flames, așa sunt și anvelopele cu jantele. Pur și simplu nu pot funcționa separat, ceea ce nu este un lucru rău. Așa că, uite care-i treaba cu cele trei tipuri de anvelope și cum să le alegi.

Anvelopele all season, care, după cum le spune și numele, sunt anvelopele pe care le poți ține echipate tot anul, un fel de bune la toate, dar care nu te vor da pe spate cu performanțele lor. Doar își vor face treaba.

Anvelopele de vară sunt ideale și pentru toamnă, oricât de ciudat ar suna. Spulberăm mitul și îți spunem că anvelopele nu depind de sezon, ci de temperaturile de afară. Astfel, poți ține anvelopele de vară atât timp afară nu sunt mai mult de 7 grade Celsius. Destul de cool, nu?

Anvelopele de iarnă sunt și ele ideale pentru toamnă, păstrăm exemplul de mai sus, doar că de data asta, le poți ține dacă afară sunt mai puțin de 7 grade.

viewscnt
Afla mai multe despre
anvelope
masini