Cursuri obligatorii de conducere defensivă și prim-ajutor pentru șoferi

Cursuri obligatorii de conducere defensivă și prim-ajutor pentru șoferi
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 nov 2021

Senatorul Cosmin Poteraș a depus un proiect de lege pentru introducerea de cursuri de conducere defensivă și de prim-ajutor atât pentru obținerea carnetului de conducere, cât și pentru șoferii care au carnetul suspendat, potrivit unui comunicat. Proiectul prevede completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul își propune, de asemenea, responsabilizarea conducătorilor auto care, deși sancționați, ignoră consecințele acțiunilor lor, nu-și achită amenzile și continuă comportamentul periculos și iresponsabil, prin introducerea unui termen de plată a amenzilor de șase luni; în caz contrar se va putea dispune suspendarea permisului, arată g4media.ro.

VIDEO Autostrada Sebeș - Turda, gata pentru deschidere, dar cu restricții. Cum arată acum CITEȘTE ȘI VIDEO Autostrada Sebeș - Turda, gata pentru deschidere, dar cu restricții. Cum arată acum

Conform datelor publicate de Poliția Română, în ciuda unei mici scăderi a gradului accidentelor produse între anii 2009 și 2019, România se află în continuare în topul statelor cu cele mai multe accidente produse în traficul rutier, iar documentele Comisiei Europene arată că România înregistrează cel mai mare număr de decese cauzate în traficul rutier, ocupând primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata de mortalitate pe drumurile publice (85 de decese la 1 milion de locuitori).

”Anual, aproape 2.000 de oameni își pierd viața în accidente rutiere pe drumurile din România și aproape 10.000 de persoane sunt grav rănite. Nu putem asista pasivi la pierderea de vieți omenești și cea mai simplă cale este prevenția. Cred că educația rutieră poate fi un pas înainte, în sensul în care, pe de o parte, poate ajuta la conștientizarea pericolului pe care condusul agresiv îl reprezintă și – pe de alta – îi pregătește pe șoferi să conducă defensiv. De asemenea, abilitatea de a acorda corect primul ajutor în caz de accident auto poate salva vieți omenești, motiv pentru care am propus obligativitatea unui curs de prim ajutor ca o precondiție pentru obținerea permisului”, arată Cosmin Poteraș. 

viewscnt
Afla mai multe despre
conducere defensivă
permis auto