Dacia a anunțat reluarea producției luni dimineață

Dacia a anunțat reluarea producției luni dimineață
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2017

Constructorul auto Dacia a anunțat reluarea producției luni dimineață, la ora 7.00, iar sistemele informatice ale grupului funcționează normal, după ce, vineri, atacul informatic de tip ransomware a afectat compania, a informat luni direcția de comunicare din cadrul grupului Renault România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul Renault se numără printre cele peste 200.000 de victime din cel puțin 150 de țări afectate de atacul cibernetic masiv de la sfârșitul săptămânii trecute. Potrivit Europol, numărul victimelor ar putea să crească luni, după ce oamenii se vor întoarce la muncă și își vor porni computerele, scrie News.ro.

În România, o parte din activitățile platformei industriale Dacia de la Mioveni a fost întreruptă temporar, iar o celulă de criză a fost creată în primele ore pentru a gestiona situația.

”Luni, 15 mai, la ora 7:00, activitatea platformei industriale Dacia Mioveni a fost reluată în mod normal, urmare a mobilizării și reactivității echipelor noastre. Toate sistemele informatice ale Grupului Renault România funcționează normal și sunt securizate”, a transmis compania luni.

Vineri, compania a luat o serie de măsuri proactive, cum ar fi suspendarea temporară a activității industriale pentru a stopa răspândirea virusului. Grupul francez Renault a oprit sâmbătă temporar producția în câteva fabrici din Europa, inclusiv din Franța și Slovenia, pentru a preveni extinderea problemelor cauzate de atacurile cibernetice, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei, citat de Reuters.

Atacul cibernetic din 13 mai s-a soldat cu peste 130.000 de victime în peste 100 de țări CITEȘTE ȘI Atacul cibernetic din 13 mai s-a soldat cu peste 130.000 de victime în peste 100 de țări

WannaCry este, oficial, cel mai amplu atac din istorie, cu peste 200.000 de oameni și 10.000 de instituții din cel puțin 150 de țări afectate la sfârșitul săptămânii trecute.

WannaCry a profitat de o breșă de securitate din sistemele de operare Windows, inclusiv din Windows XP, sistem de operare lansat în urmă cu 15 ani, dar care este folosit în continuare de un număr mare de instituții și utilizatori care nu realizează pericolele la care se expun. Chiar dacă, oficial, Microsoft nu mai oferă suport pentru Windows XP, compania americană a lansat deja un update special pentru protecția utilizatorilor în cazul acestui atac.

WannaCry este un ransomware care preia controlul asupra fișierelor de pe calculatoarele infectate și le criptează fără implicarea utilizatorului. Pentru decriptarea datelor, se cere o recompensă – în acest caz 300 de dolari plătiți în Bitcoin. În ciuda amplorii fără precedent, experții în securitate cred că atacatorii au primit doar 20.000 de dolari până acum, ceea ce poate sugera că nu beneficiile financiare stau la baza acestui atac.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia