Dacia defilează pe piața auto din Germania: Duster a depășit Audi Q2 și Opel Mokka, Sandero a fost peste A1, Clio și Yaris

Dacia defilează pe piața auto din Germania: Duster a depășit Audi Q2 și Opel Mokka, Sandero a fost peste A1, Clio și Yaris
scris 11 iun 2018

Modelele Dacia concurează de la egal la egal pe piața din Germania cu automobilele produse local de cei mai titrați constructori germani. Duster a ajuns al cincilea cel mai vândut SUV în Germania, în timp ce Sandero este al șaselea cel mai vândut model subcompact.

Nemții sunt tot mai atrași de modelele Dacia, strategia mărcii deținute de Renault Grup fiind perfectă pentru piața germană, acolo unde clienții de mașini second-hand sunt redirecționați către modelele românești.

Dacia Duster a înregistrat în luna mai o creștere de 30 de procente față de anul trecut, reușind, cu 2.238 unități înmatriculate, o performanță remarcabilă: clasarea pe poziția 5 în segmentul SUV, acolo unde se regăsesc mașinile cu performanțe 4x4 limitate și cu dimensiuni reduse. Singurele SUV-uri care au atras mai mulți cumpărători în mai au fost Ford Kuga, VW T-Roc, Mercedes GLK/GLC și BMW X1. Duster a depășit în schimb la vânzări Audi Q2, Opel Mokka, Hyundai Tucson și rivalul românesc Ford EcoSport.

Liderul pieței europene de SUV-uri de clasă B, Renault Captur, se află abia pe locul 10. De remarcat că Duster a ajuns la o cotă de piață, în segment, de 4,4%.

Celălalt model de succes al Dacia, Sandero, cumpărat de nemți îndeosebi în configurația Stepway, a fost al șaselea cel mai vândut model de clasă B, cu 2.638 unități, în pofida faptului că a înregistrat o ușoară scădere de sub 1 punct procentual.

Dacia Duster primește motorul 1.5 dCi AdBlue, cu rezervor de uree, similar cu cel de pe Mercedes A 180d CITEȘTE ȘI Dacia Duster primește motorul 1.5 dCi AdBlue, cu rezervor de uree, similar cu cel de pe Mercedes A 180d

Evoluția celor două modele vine în contextul în care piața din Germania a scăzut brusc, cu aproape 6 procente, pe fondul proceselor legate de mașinile diesel. Marca românească a crescut, totuși, îmbunătățindu-și serios cota de piață, la 2.5 procente. În total, Dacia a vândut 7.515 autoturisme în Germania, în luna mai, cu o creștere în comparație cu mai 2017 de 10,8%.

Dacia defilează pe piața auto din Germania: Duster a depășit Audi Q2 și Opel Mokka, Sandero a fost peste A1, Clio și Yaris

 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
dacia
duster
sandero
germania
piata auto