Dacia încheie anul 2023 cu peste 46.000 de mașini vândute în România. Ce pregătește acum

Dacia încheie anul 2023 cu peste 46.000 de mașini vândute în România. Ce pregătește acum
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 ian 2024

Cu o premieră istorică, având cinci modele în clasamentul celor mai vândute mașini din România, cum a anunțat în premieră Profit.ro, și o creștere de aproape 15 procente față de anul anterior, Dacia s-a apropiat în 2023 de nivelul înregistrat în 2019.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezultatele au fost anunțate anterior de Profit.ro.

Dacia a vândut anul trecut 46.124 de vehicule pe piața din România, conform datelor privind înmatriculările, volumul fiind în creștere cu 14,8% față de cele 40.179 de unități comercializate în 2022. Volumul vândut este mai mic cu 16% față de cel înregistrat înainte de pandemie, în 2019.

ULTIMA ORĂ VIDEO Protestatarii au blocat Poarta 7, pe unde intră cerealele în Portul Constanța CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO Protestatarii au blocat Poarta 7, pe unde intră cerealele în Portul Constanța

În acest moment, Dacia are cea mai mare cotă de piață pe piața auto din România, cu 28,6% din totalul înmatriculărilor de vehicule noi.

Odată cu lansarea Jogger și Spring, Dacia a completat clasamentul celor mai vândute automobile din România, astfel că în 2023 a realizat o nouă premieră, cu 5 modele în acest clasament, pe primele locuri.

Cele mai vândute modele Dacia au fost Logan, cu 14.269 de unități, în creștere cu 25% față de cele 11.401 vehicule înmatriculate în 2022, Duster, aflat în ultimul an de vânzare, înainte de intrarea în fabricație a unei noi generații, pe locul al doilea în topul vânzărilor, cu 10.908 unități, și Sandero, pe locul al treilea, cu 9.896 unități (+16,9%), care a fost preferat într-o pondere de 92% în versiunea Stepway. Celelalte două modele au fost Spring, cu 6.875 de unități vândute, cel mai popular model electric de pe piața din România, cu o cotă de piață de peste 43% în segmentul său, și Jogger, locul cinci, cu 4.175 unități înmatriculate în 2023, versiunea Hybrid 140, fiind și primul vehicul full-hibrid produs în România (17% din totalul vânzărilor).

FOTO & VIDEO Porsche testează noul Macan electric înainte de lansare, pe pietriș, zăpadă și gheață. Va avea baterie de 100 kWh și un sistem inovator de încărcare rapidă CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Porsche testează noul Macan electric înainte de lansare, pe pietriș, zăpadă și gheață. Va avea baterie de 100 kWh și un sistem inovator de încărcare rapidă

Pentru 2024, Dacia pregătește lansarea comercială a lui Duster 3, care va intra în producție în primăvara acestui an și va începe livrările la începutul verii. De asemenea, Spring va primi un facelift pronunțat în acest an.

„În 2023 Dacia a reușit performanța de a ocupa integral clasamentul celor mai vândute 5 modele din România. Aceasta reprezintă cea mai bună confirmare a faptului că modelele noastre răspund așteptărilor diverse ale clienților, constituind o ofertă atrăgătoare la cel mai bun raport prestații/preț. Sunt convins că Noul Duster, a cărui lansare reprezintă pentru noi evenimentul anului 2024, va deveni, la rândul său, o adevărată referință pe piața din România”, a declarat Mihai Bordeanu, Director General Automobile Dacia.

viewscnt
Afla mai multe despre
vanzari dacia romania
rezultate dacia