Dacia Sandero, al doilea cel mai vândut automobil din Spania, în acest an. Spring, locul 5 la electrice

Dacia Sandero, al doilea cel mai vândut automobil din Spania, în acest an. Spring, locul 5 la electrice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 mai 2023

Dacia a încheiat luna aprilie pe piața din Spania cu un rezultat stabil față de cel înregistrat în urmă cu un an, însă își păstrează un avans extrem de mare, peste 80%, după primele patru luni, în timp ce Sandero își consolidează poziția a doua în vânzările din această țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacia Sandero este al doilea cel mai vândut automobil din Spania, după patru luni, cu un volum total de 8.496 de unități vândute, în creștere cu 81% față de anul trecut. Modelul românesc se află la o distanță considerabilă de Seat Arona, cel mai vândut model de pe piață, dar este la fel de departe de Toyota CH-R, aflată pe locul al treilea.

Abonament unic pentru transport în Germania pentru călătorii nelimitate cu autobuzul, metroul și trenul. Cât costă CITEȘTE ȘI Abonament unic pentru transport în Germania pentru călătorii nelimitate cu autobuzul, metroul și trenul. Cât costă

Celălalt model de succes al mărcii Dacia, Duster, a început să scadă în ultimele luni, ca urmare a știrilor tot mai numeroase privind iminenta lansare a unei noi generații, în 2024. Chiar și așa, Duster are un volum de 4.167 de unități vândute în acest an și o creștere de 86%. Și noul model Jogger a început să crească tot mai mult, având deja 1380 de exemplare vândute, cu 168% mai multe decât în urmă cu un an, când abia era lansat pe piață.

În același timp, Dacia Spring continuă să se numere printre cele mai vândute mașini electrice din Spania, cu 168 de exemplare livrate în aprilie și 785 pe primele patru luni ale anului, situându-se pe locul cinci într-un clasament al mașinilor electrice dominat de Tesla Model Y și modelul chinezesc MG 4, care a fost în aprilie cel mai vândut automobil electric din Spania.

În total, Dacia a înmatriculat 3.243 de autoturisme în luna aprilie, cu numai 0,06% sub volumul din 2022, având însă 14.849 de autoturisme înmatriculate în Spania pe primele patru luni ale anului, cu 84,05% mai multe decât în 2022, în perioada similară. Marca românească are o cotă de piață de 4,75% și se menține în Top 10 al vânzărilor, pe locul 8, pe o piață dominată de Toyota, Seat și Peugeot, cu câte 8 procente cotă de piață, fiecare.

Renault vrea să treacă mașinile electrice pe 800 de volți, dar nu țintește autonomii mai mari CITEȘTE ȘI Renault vrea să treacă mașinile electrice pe 800 de volți, dar nu țintește autonomii mai mari

Piața auto din Spania se află într-un an de revenire, cu un volum înmatriculat în aprilie de 74.749 de autoturisme, cu 8,2% mai multe decât în urmă cu un an, și 312.314 autoturisme în total, în intervalul ianuarie – aprilie, corespunzător unei creșteri de 33,7%.

Înmatriculările de automobile electrice, susținute de guvernul spaniol cu subvenții, au crescut cu 78,6% față de anul trecut, în luna aprilie, la 3437 de unități, respectiv cu 52,7% pe primele patru luni, la un volum de 9.167 unități, reprezentând aproape 4% din totalul pieței de autoturisme noi.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia spania
rezultate dacia
vanzari dacia sandero
dacia spring
mg4