Dacia Sandero, cel mai vândut automobil din Europa, în ianuarie

Dacia Sandero, cel mai vândut automobil din Europa, în ianuarie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 feb 2023

Dacia Sandero a fost cel mai vândut automobil din Europa, în luna ianuarie, potrivit statisticilor preliminare analizate de Profit.ro. Modelul românesc și-a depășit rivalii la o distanță foarte mare, apropiindu-se de pragul de 20.000 de autoturisme înmatriculate în țările UE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Un număr de 19.346 de europeni și-au cumpărat automobilul Dacia Sandero în luna ianuarie, potrivit datelor Data Force privind înmatriculările din Europa, potrivit cărora modelul fabricat la Mioveni și în Tanger a fost cel mai vândut autoturism de pe continent în prima lună a acestui an.

Șeful Aeroportului Iași: Există cerere mare pentru zborurile Iași-Timișoara și Iași-Cluj. Problema este că nu prea avem companii capabile să deschidă rute interne noi CITEȘTE ȘI Șeful Aeroportului Iași: Există cerere mare pentru zborurile Iași-Timișoara și Iași-Cluj. Problema este că nu prea avem companii capabile să deschidă rute interne noi

Performanța este cu atât mai mare cu cât volumul este unul foarte mare, cel mai ridicat înregistrat de acest model într-o singură lună, cu peste 19 procente peste cel din ianuarie 2021, respectiv cu 3.153 de autoturisme în plus.

Cealaltă instituție care relizează statistici ale pieței auto din lume, Jato Dynamics, afișează un volum de 20.836 de unități pentru Sandero, cu o creștere de 18%.

Și SUV-ul Dacia Duster a performat, clasându-se în Top 10 al vânzărilor din ianuarie pe locul 6, cu 13.722 unități, potrivit Jato, și, respectiv, locul 9 cu 12.168 de unități, în statistica Dat Force,cu aproape 30% mai multe decât în urmă cu un an. Pe locul al doilea în clasamentul european s-a situat VW T-Roc, micul SUV al germanilor având un volum de 16.723 unități, cu aproape 3.000 mai puține decât Sandero.

Pe locul trei, Toyota Yaris a înregistrat 14.037 de unități înmatriculate. Liderul de anul trecut în vânzările europene, Peugeot 208, s-a clasat abia pe locul 7, cu 12.683 de vehicule vândute, fiind depășit și de VW Tiguan, Toyota Yaris Cross și Renault Clio.

Celelalte autoturisme fabricate în România s-au clasat pe locul 19, Ford Puma, cu 8.748 de unități, și pe locul 39, Dacia Jogger, cu 5.807 unități.

ULTIMA ORĂ Dacia a depășit atât Peugeot și Skoda, cât și Renault, și merge puternic după VW și Toyota CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dacia a depășit atât Peugeot și Skoda, cât și Renault, și merge puternic după VW și Toyota

Dacia a reușit o performanță remarcabilă în prima lună a lui 2023, care a urcat marca pentru prima dată pe locul al treilea în vânzările din UE, fiind depășită doar de VW și Toyota, cele mai vândute mărci nu doar la nivel european, ci și în toată lumea.

Cifrele oficiale ale Dacia, pentru luna ianuarie, arată că marca a vândut 48.582 de autoturisme, în Europa, și un total de 56.900 de autoturisme la nivel global. Cel mai vândut model, Sandero, a reușit să livreze 24.221 de unități în luna ianuarie, la nivel global, din care 21.495 de unități în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia sandero
vanzari dacia
cele mai vandute masini
sandero inmatriculari