Dacia Sandero, cel mai vândut automobil în Spania, în decembrie. În Italia, Dacia a reușit o creștere importantă pe o piață în declin

Dacia Sandero, cel mai vândut automobil în Spania, în decembrie. În Italia, Dacia a reușit o creștere importantă pe o piață în declin
scris 6 ian 2023

Marile piețe ale Europei au reprezentat tot atâtea reușite pentru marca Dacia, care a reușit să performeze în 2022 cu ajutorul modelelor sale la prețuri accesibile, dar și cu sistemele de propulsie GPL, care au compensat parțial criza prețurilor la combustibili. După Germania și Franța, Italia a adus o creștere de aproape 10 procente pentru Dacia, în condițiile în care piața italiană de automobile a pierdut un procent similar față de anul anterior.

Dacia a vândut în Italia, în 2022, un volum total de 67.383 de autoturisme, ajungând la o cotă de piață de 5,12%, creșterea pe care a înregistrat-o marca fiind de aproape 6.000 de mașini, adică 9,21%. Rezultatul vine la finalul unei luni decembrie care a consemnat un volum de aproape 5000 de autoturisme înmatriculate, cu doar 300 mai multe ca în 2021.

Ce mașini vrea să vândă ANAF la început de an și la ce prețuri CITEȘTE ȘI Ce mașini vrea să vândă ANAF la început de an și la ce prețuri

Modelele Dacia au fost în top și în 2022, în Italia, după cum reiese din statisticile oficiale, analizate de Profit.ro.În clasamentul celor mai vândute modele, Sandero a fost pe locul patru, cu 33.922 de unități, în timp ce Duster s-a clasat pe locul 12, cu 25.245 unități înmatriculate.

În același timp, Sandero a fost lider în segmentul de propulsie GPL, 20.233 dintre mașinile vândute fiind echipate cu motorizare ECO-G. Nu în ultimul rând, modelul electric Dacia Spring s-a clasat pe locul patru în segmentul său, cu un volum total de 2825 unități.

Piața italiană de autoturisme a înregistrat un declin de 9,5% în 2022, cu 1,3 milioane de autoturisme înmatriculate, cel puțin jumătate dintre mărci fiind afectate de criza de semiconductori.

În Spania, Dacia a reușit să vândă 37.682 autoturisme, cu 2,5% mai multe decât în anul anterior. Sandero a încheiat anul 2022 pe locul al doilea în clasamentul celor mai vândute automobile, după ce în decembrie a reușit o performanță remarcabilă și s-a clasat pe prima poziție, depășind atât liderul, Hyundai Tucson, cât și restul de competitori. Piața auto din Spania a scăzut cu 5,4% în 2022, la 813.000 unități.

Dacia a încheiat anul cu o creștere aproape de necrezut pe cea mai mare piață auto din Europa CITEȘTE ȘI Dacia a încheiat anul cu o creștere aproape de necrezut pe cea mai mare piață auto din Europa

Cea mai mare piață a Dacia, în 2022, a fost Franța, unde marca românească a înmatriculat 130.855 autoturisme, cu o creștere de 4,5% care a ridicat cot de piață a mărcii la 8,6%. Modelul Sandero a fost al treilea cel mai vândut din Franța, depășind inclusiv Renault Clio. Pe cea mai mare piață auto a UE, Germania, Dacia a înmatriculat 60.390 de autoturisme, în creștere cu 49,7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia italia
dacia spania
vanzari dacia