FOTO Volkswagen a dezvăluit în premieră înlocuitorul electric al lui Passat

FOTO Volkswagen  a dezvăluit în premieră înlocuitorul electric al lui Passat
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 ian 2023

Volkswagen a prezentat pentru prima dată viitorul model electric ID.7 și urmează să-l expună în cadrul CES, cel mai mare eveniment de tehnologie din lume, locul în care constructorii auto au început să fie tot mai prezenți lângă producătorii de televizoare și de laptopuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Celebrul automobil VW Passat, scos din fabricație în uzina din Emden, va avea în curând un înlocuitor complet electric, botezat ID.7.

Prima apariție a acestui model, sub forma unei caroserii fastback, are loc sub camuflaj, în Las Vegas, începând din 5 ianuarie, în cadrul celebrului salon de tehnologie CES.

VIDEO Au fost lansate lucrările la ultimele grinzi pe unul dintre cele mai mari noduri rutiere construite până acum în România CITEȘTE ȘI VIDEO Au fost lansate lucrările la ultimele grinzi pe unul dintre cele mai mari noduri rutiere construite până acum în România

VW a ales să dezvăluie acest automobil în SUA, nu doar datorită audienței foarte mari a salonului, ci și pentru că piața din SUA va fi una extrem de importantă pentru acest model.

FOTO Volkswagen a dezvăluit în premieră înlocuitorul electric al lui Passat

Pentru expunerea lui ID.7 Volkswagen a folosit pentru prima dată un camuflaj digital luminos, unul care păstrează la distanță detaliile mașinii de ochii spectatorilor, pentru a păstra misterul până în ultimul moment al lansării.

FOTO Dacia sărbătorește aniversarea Duster în Maroc într-o atmosferă de raliu Dakar CITEȘTE ȘI FOTO Dacia sărbătorește aniversarea Duster în Maroc într-o atmosferă de raliu Dakar

VW ID.7 fastback va fi versiunea de serie a conceptului ID.Vizzion, în timp ce o caroserie wagon va prelua elementele conceptului ID.Space, ambele făcând parte din proiectul ID.AeroB, destinat să atace direct Tesla Model 3. De altfel, un concept cu numele ID:Aero a fost prezentt deja în China, a doua piață pe care mizează marc germană pentru succesul acestui model. Volkswagen a anunțat că mașina va avea o autonomie foarte mare, de „aproximativ 700 km”, ceea ce va poziționa acest model, la momentul lansării, direct în topul celor mai mari autonomii din segmentul din care face parte.

Constructorul german a anunțat că producția lui ID.7 pentru piața din Europa va avea loc în Emden, acolo unde până anul trecut a fost produs celebrul Passat și unde, după investițiile în modernizarea fabricii, a început producția lui ID.4. ID.7 v fi produs de asemenea în SUA și în China. Premiera lui ID.7 a fost programată pentru „al doilea trimestru din 2023”, dată la care vom cunoaște nu doar detaliile acestui automobil, ci și prețurile.

FOTO Volkswagen a dezvăluit în premieră înlocuitorul electric al lui Passat

„Cu noul ID.7, ne extindem gama electrică în segmentul superior. Sedanul va oferi tehnologie de top și calitte. ID.7 este unul dintre cele 10 noi modele pe care le-am planificat să le lansăm până în 2026. Ținta noastră? Să livrăm produse potrivite pentru clienții noștri în fiecare segment”, a declarat Thomas Schafer, care a preluat funcția de CEO al mărcii VW în vara lui 2022.

CLASAMENT Cea mai vândută mașină din România a fost, în decembrie, electrică CITEȘTE ȘI CLASAMENT Cea mai vândută mașină din România a fost, în decembrie, electrică

Printre tehnologiile standard pe care le vom regăsi pe viitorul VW ID.7 se numără un nou concept de display de bord, un head-up display cu realitate augmentată, un ecran de 38 de centimetri (15 inci), noi sisteme de control ale AC, integrate în sistemul de infotainment. Printre detaliile sofisticate se numără controlul inteligent al aerului condiționat, care va sesiza nde la distanță momentul în care șoferul se apropie de mașină și va începe să regleze temperatura în funcție de anotimp.

FOTO Volkswagen a dezvăluit în premieră înlocuitorul electric al lui Passat

Conceptul ce va fi prezentat la CES are 40 de straturi de vopsea diferite, inclusiv vopsea luminiscentă, conductivă, care creează un efect unic cu ajutorul curentului electric. Au fost create 22 de zone diferite de iluminare, care pot fi controlate separat pentru a putea fi aprinse. Toate sunt legate la sistemul de sunet, astfel încât vopseaua digitală să reacționeze spectaculos la muzică.

VW ID.7 este al șaselea model dezvoltat pe platforma modulară electrică MEB, după ID.3, ID.4, ID.5, ID.6 și ID.Buzz. Marca VW a livrat deja peste 500.000 de automobile electrice ID produse pe această platformă, în cele trei uzine din Germania. 

FOTO Volkswagen a dezvăluit în premieră înlocuitorul electric al lui Passat

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.7
premiera id.7
passat electric