Dacia Spring cu volan pe dreapta? Britanicii ignoră testele EuroNCAP și cer modelul

Dacia Spring cu volan pe dreapta? Britanicii ignoră testele EuroNCAP și cer modelul
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 dec 2021

Presa din Marea Britanie este entuziasmată de posibilitatea ca Dacia să lanseze modelul electric Spring pe piața locală, pentru a satisface cererea de mașini electrice, cu un preț accesibil. Dacia nu a luat încă decizia finală pentru a produce o versiune cu volan pe dreapta și să poată astfel să intre pe piața britanică, dar ia în calcul numărul mare de persoane care ar putea folosi Spring la naveta zilnică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai ieftin automobil electric din Europa, vândut de Dacia, ar putea ajunge de anul viitor și în Marea Britanie, dacă șefii companiei ajung la concluzia că modelul este dorit de clienții de acolo. Modelele Sandero și Duster sunt deja printre vedetele pieței, mai ales în ultimul an, în care livrările s-au făcut cu mari întârzieri, iar clienții au fost dispuși să plătească sume mari pe mașini second-hand. Jurnaliștii britanici i-au cerut lui Denis le Vot, CEO Dacia, să răspundă la întrebarea: „va fi lansat Dacia Spring în Marea Britanie?”. Acesta a spus că nu a fost luată încă decizia finală. El a explicat însă că, din cei 15 milioane de șoferi în Europa care fac naveta cu mașina, 60% o fac pe distanțe scurte, iar Spring ar fi mașina de care au nevoie.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Dacia a fost declarată recent, în urma unui studiu realizat de o publicație auto, ca fiind brandul cu cel mai înalt nivel de satisfacție din Marea Britanie, cu un scor de 91,6%, pe locul al doilea clasându-se Lexus, cu un nivel de 89,7%. Cifrele nu fac referire neapărat la calitatea automobilelor sau la nivelul de echipamente, ci arată cât de bine se potrivește marca și modelele sale pe așteptările clienților săi, cei despre care Dacia a spus întotdeauna că nu sunt dispuși să plătească tehnologii sau echipamente de care nu au nevoie.

Dacia a inventat ediția specială Duster cu livrare rapidă: costă mai mult, dar vine în 30 de zile CITEȘTE ȘI Dacia a inventat ediția specială Duster cu livrare rapidă: costă mai mult, dar vine în 30 de zile

Informația privind posibila lansare în Marea Britanie a modelului Spring vine simultan cu veștile proaste pe care Dacia și clienții Spring le-au primit în legătură cu nivelul de siguranță al acestui model. EuroNCAP a stabilit că Spring se încadrează la o stea, din punct de vedere al siguranței la impact. Chiar dacă Spring a primit un punctaj mediu pentru protecția șoferului și pasagerului din față (6,1 din 16 puncte) și chiar mai multe puncte pentru protecția copiilor (17,5 puncte din 24), mașina a fost depunctată pentru o serie de echipamente de asistență care sunt costisitoare pentru un automobil de buget.

În UE, Dacia Spring are un succes formidabil, mașina fiind deja cel mai vândut automobil electric în Franța și în topul vânzărilor electrice pe alte piețe, precum Italia sau Spania. Prețul celei mai ieftine versiuni începe de la aproximativ 17.000 de euro în Franța, dar subvențiile de tip Rabla, de mii de euro, aduc mașina la prețuri comparabile cu cele ale unor mașini SH.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia spring marea britanie
dacia spring euroncap
vanzari spring europa