Dacia Spring - lansare în două etape. Va putea fi configurată și rezervată de clienți începând din luna martie. Estimare de preț

Dacia Spring - lansare în două etape. Va putea fi configurată și rezervată de clienți începând din luna martie. Estimare de preț
scris 17 oct 2020

Dacia a făcut un pas important în lansarea primului său model electric pe piață, prin prezentarea oficială a versiunii de serie, cu date tehnice și informații privind caracteristicile mașinii. Într-o conferință organizată la doar o zi după lansare, cu jurnaliști români, Mark Suss, director program Dacia, împreună cu alți reprezentanți ai mărcii, au prezentat mai multe detalii privind noul model care „va revoluționa piața automobilelor electrice din Europa”.

Dacia Spring nu va fi fabricat în Europa, cel puțin planurile Renault nu prevăd altă variantă în acest moment, datorită beneficiilor pe care China le oferă: acces la componente, într-un veritabil ecosistem al producției de vehicule electrice, într-o țară care are deja 60% din vânzările de automobile electrice din lume. Însă este cert faptul că Dacia Spring reprezintă o versiune actualizată a modelului Renault K-ZE, care se vinde în China. Acest lucru este o certitudine, confirmată de șefii Renault.

Strategia de lansare a primului automobil electric de la Dacia prevede o lansare în două trepte. Prima va fi una destinată companiilor de car-sharing/rent-a-car, care va permite companiei să primească feedback de la clienți. „Vrem să permitem cât mai multor persoane să testeze mașina noastră”, ne-au declarat reprezentanții Renault/Dacia. Renault se bazează pe propria companie Zity, însă așteaptă comenzi din partea oricărei companii de acest tip.

A doua etapă va fi cea destinată persoanelor fizice, care are programat debutul livrărilor în toamna anului viitor. Până atunci, clienții vor putea face rezervări, după cum a spus Mihai Bordeanu, director de marketing al Dacia. „Programul de prebooking va începe în martie, clienții vor putea configura mașina”. După cum a spus Bordeanu, printre opțiuni se vor număra stația de tip wall box și un cablu suplimentar de încărcare la stații de putere.

ULTIMA ORĂ VIDEO & FOTO Premieră istorică: Dacia a lansat oficial primul automobil electric CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO & FOTO Premieră istorică: Dacia a lansat oficial primul automobil electric

Deocamdată, reprezentanții Renault nu au dezvăluit prețul pe care îl va avea Dacia Spring, dar au dat asigurări că acesta a fost calculat astfel încât să fie „un preț specific Dacia”. Calculele făcute au luat în calcul ca prețul mașinii să poată fi amortizat, comparativ cu un vehicul similar cu motor pe benzină, în circa 3 ani, dacă sunt luate în calcul un consum de 7 litri/100 km și un preț de 1,4 euro pe kilometru. În absența prețurilor oficiale, putem estima că Dacia Spring va avea un preț de pornire mult sub 20.000 de euro. Dacă aplicăm și contravaloarea unui tichet Rabla Plus, putem obține un preț comparabil cu un Sandero.

Reamintim că Dacia Spring este primul automobil electric al mărcii, el fiind prezentat în premieră de Renault la Paris, în cadrul evenimentului eWays, dedicat vehiculelor electrificate ale grupului Renault. Mașina este una de clasă B, fiind dezvoltată pe platforma CMF- A0 a Alianței Renault Nissan Mitsubishi. Modelul Dacia are la origine Renault K-ZE, lansat pe piața din China, în urmă cu doi ani. Dimensiunile sale sunt 3,73 metri lungime, 1,62 metri lățime și 1,51 metri înălțime, cu un ampatament de 2,42 metri și o gardă la sol de 15 cm. Motorul electric de care dispune are o putere de 33 kW (44 CP), fiind acționat de o baterie de 26,8 kW, care permite o autonomie de 225 km (regim WLTP) și de 295 Km în regim WLTP City. Puterea motorului poate fi limitată de șofer, ceea ce aduce un plus de autonomie.

Încărcarea se poate face la priză de 2,3 kW (10,5 ore 80%, 14 ore 100%), la wall-box de 3,7kW (8,3 ore), la stație de 7,4 kW (5 ore) sau la stație de 30 kW (DC – 50 minute pentru 80%). Încărcarea va putea fi controlată printr-o aplicație dedicată, ce poate fi instalată pe telefoane, care poate permite comandarea unora dintre dispozitivele mașinii, cum este instalația de climatizare.

Dacia Spring - lansare în două etape. Va putea fi configurată și rezervată de clienți începând din luna martie. Estimare de preț

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia spring
preturi dacia spring
lansare dacia spring
comenzi dacia spring
dacia eletrica