Volvo schimbă șeful companiei de conducere autonomă Zenseact, la doar două luni de la înființare

Volvo schimbă șeful companiei de conducere autonomă Zenseact, la doar două luni de la înființare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 oct 2020

Volvo Cars a anunțat numirea lui Ödgärd Andersson în funcția de CEO al noii companii de autonomie, Zenseact, în locul lui Dennis Nobelius, transferat la Polestar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Zenseact, compania care are ca scop dezvoltarea de software pentru automobilele autonome, o subsidiară a Volvo Cars formată din divizarea Zenuity, are un nou șef, în persoana fostei Chief Digital Officer a Volvo Cars, Ödgärd Andersson. Noul CEO îl înlocuiește pe Dennis Nobelius, care fusese numit în această poziție cu puțin timp în urmă. Andersson va prelua postul de la 1 noiembrie, iar Nobelius devine COO al Polestar, marca de vehicule electrice a grupului Volvo.

Compania de software Zenseact a fost lanssată în această vară, prin acordul de divizare încheiat între Volvo și Veoneer. Astfel, compania de tip joint-venture, Zenuity, pe care cele două o înființaseră pentru dezvoltarea de vehicule autonome, s-a împărțit între cei doi acționari, jumătatea deținută de Volvo devenind Zenseact. Cealaltă jumătate a companiei a fost integrată în Veoneer și se va ocupa în continuare de dezvoltarea propriilor softuri pentru vehicule autonome.

Scopul principal al noii companii de IT, independentă, dar deținută de Volvo Cars, este să contribuie la crearea de software pentru vehicule autonome și să dezvolte, în același timp, software necesar pentru îmbunătățirea siguranței active. Are circa 600 de angajați, care lucrează în două sedii, în Gothenburg, Suedia, și în Shanghai, China.  

„Intrarea în Zenseact în acest moment este excitantă pentru că accelerăm dezvoltarea și ne îndreptăm către livrarea de software care va permite primei mașini să circule singură în siguranță peste câțiva ani”, a declarat Ödgärd Andersson.

Primul VIDEO teasing cu Dacia Spring anunță premiera din această săptămână CITEȘTE ȘI Primul VIDEO teasing cu Dacia Spring anunță premiera din această săptămână

Primul produs ce va fi livrat constructorului Volvo este tehnologia viitoarei generații a platformei modulare SPA 2, în care va fi inclus și Highway Pilot, softul care va permite mașinilor Volvo rularea fără intervenția șoferului, pe autostrăzi.

 Volvo Cars a anunțat, totodată, că CEO-ul Hakan Samuelsson va deveni președinte al noii companii. Acesta susține că tehnologia conducerii autonome va revoluționa siguranța pe șosele și va fi introdusă pe viitoarea generație a automobilelor Volvo.

Volvo Cars este deținută, începând din 2010, de compania chineză Zhejiang Geely Holding.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
zenseact
masini autonome