Daimler a cumpărat integral Car2go, prin preluarea ultimelor 25% de la Europcar. Se discută fuziunea cu DriveNow, a celor de la BMW

Daimler a cumpărat integral Car2go, prin preluarea ultimelor 25% de la Europcar. Se discută fuziunea cu DriveNow, a celor de la BMW
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 mar 2018

Daimler anunță oficial achiziția unui pachet de 25% din compania de car-sharing Car2Go, pachet care lipsea producătorului de automobile, care deținea deja 75%. Daimler va deține integral compania, iar informațiile neoficiale vorbesc despre o fuziune cu DriveNouw, a rivalilor de la BMW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Daimler AG a anunțat că a finalizat achiziția pachetului de 25% pe care Europcar, compania de rent-a-car, îl deținea în serviciul de car-sharing Car2Go, pentru suma de 70 de milioane de euro. Ceea ce nu se spune în anunțul oficial este că serviciile Car2Go ar putea fi reunite cu cele ale companiei DriveNow, deținută de BMW, pentru a crea un gigant al activităților de Mobility Service și să deschidă calea pentru introducerea taxi-urilor fără șofer.

„În cursul ultimelor câteva luni am intensificat investițiile în servicii de mobilitate, pentru a crea un sistem holistic de mobilitate cu un portofoliu larg. Ca parte a acestei strategii, am decis să achiziționăm acțiunile rămase în Car2go Europe”, a aspus șeful Mobility Service din |Daimler, Jorg Lamparter.

Car2go are un număr de circa 3 milioane de clienți, cu activitate pe trei continente, Europa, America (în SUA) și Asia (în China).

în urmă cu aproximativ o lună, BMW anunțase că a cumpărat toate acțiunile din DriveNow, companie de car-sharing pe care o înființase alături de Sixt. DriveNow are aprooximativ 1 milion de clienți.

Informațile neoficiale publicate de presa germană vorbesc despre discuții avansate dintre Daimler și BMW, cele două companii având în plan înființarea unui serviciu gigant de car-sharing, unul care să stea la baza introducerii de automobile autonome ca servicii de taxi și car-sharing. Informațiile arată că serviciul comun ar putea utiliza infrastructura Drive Now, inclusiv aplicația acestuia, în timp ce fiecare companie va menține propriul brand.

Daimler mai deține și alte servicii de mobilitate, moovel și mytaxi, aplicații de intermediere, de taxi și de car-sharing. De asemenea, Daimler mai are acțiuni minoritare în alte companii similare: Blacklane, Careem, Flixbus, Turo și Via.

viewscnt
Afla mai multe despre
car2go
daimler
bmw
drive now