Daimler investește 500 milioane de euro într-o nouă uzină din Polonia care va produce motoare pentru Mercedes

Daimler investește 500 milioane de euro într-o nouă uzină din Polonia care va produce motoare pentru Mercedes
scris 4 mai 2016

Producătorul auto Daimler a anunțat, miercuri, că va investi aproximativ 500 milioane de euro (574,5 milioane de dolari) în noua fabrică de motoare din Polonia, unde vor fi create sute de locuri de muncă, pentru a-și extinde capacitățile de producție din afara Germaniei, transmite Reuters.

În cursă pentru construcția aceastei uzine era și România.

La uzina din Jawor (Polonia), situată la aproximativ 70 de kilometri de Wroclaw, vor fi create sute de locuri de muncă și vor fi produse motoare pe benzină și pe motorină de patru cilindri pentru automobilele Mercedes-Benz.

Avansul vânzărilor Mercedes-Benz a fost de două ori mai rapid decât al BMW în primul trimestru din 2016, apropiindu-se de obiectivul de a redeveni cel mai bine vândut brand de lux din lume pentru prima dată în ultimul deceniu.

În perioada ianuarie - martie 2016, livrările Mercedes-Benz au urcat cu 13% (483.487 vehicule), față de un avans de 6% al brandului BMW (478.743 unități) și de 4% al Audi (455.750 vehicule).

CCR respinge sesizarea privind alegerile locale. Primarii vor fi aleși într-un singur tur CITEȘTE ȘI CCR respinge sesizarea privind alegerile locale. Primarii vor fi aleși într-un singur tur

Liderii pieței automobilelor de lux sunt în acest moment Mercedes (divizia de lux a Daimler), BMW și Audi (divizia de lux a Volkswagen).

În martie, BMW a depășit Mercedes, livrând 201.352 vehicule, față de 198.921 unități vândute de Mercedes. Pe locul trei se află Audi, cu 186.100 mașini.

Obiectivul strategic al Mercedes este să redevină lider mondial pe piața automobilelor de lux, o poziție pe care a pierdut-o în fața BMW în 2005, iar în 2011 a căzut pe locul al treilea, după Audi.

În 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Sebeș, în România, unitatea de producție pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes - Benz.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
mercedes