Daimler oferă unui startup de blockchain platforma de tehnologie de mobilitate dezvoltată in-house, pentru un proiect global

Daimler oferă unui startup de blockchain platforma de tehnologie de mobilitate dezvoltată in-house, pentru un proiect global
scris 4 iun 2021

Daimler anunță un parteneriat în tehnologia blockchain, prin intermediul unui startup, care va dezvolta o platformă de mobilitate bazată pe această tehnologie.

Divizia de servicii financiare și mobilitate a Daimler a încheiat o înțelegere cu bloXmove, un startup specializat în software blockchain, pentru crearea unei platforme deschise de mobilitate blockchain.

Daimler a dezvoltat în ultimii trei ani Mobility Blockchain Software, cu echipele interne, iar acum acest software este oferit celor de la bloXmove, într-un contract de licențiere, pentru a crea un produs de mobilitate în cooperare, care să ofere o „experiență fluentă, într-o modalitate integrată”.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Softul Mobility Blockchain al Daimler a fost creat împreună cu alți parteneri în cadrul Blockchain Factory și urmează să beneficieze de „o lărgire a rețelei și să câștige noi parteneri de ecosistem”.

„Credem în viitorul tehnologiei blockchain. Prin acordarea licenței software, vrem să facem posibil ca platforma să fie folosită în alte arii de aplicare și astfel să atingem potențialul complet. Sunt foarte încântat că proiectul pilot de succes este acum continuat și dezvoltat la bloXmove”, a declarat Carmen Roth-Schafer, CTO al Daimler Mobility AG.

FOTO După Dacia Sandero, Citroen C4 este noua victimă a testelor tot mai severe EuroNCAP CITEȘTE ȘI FOTO După Dacia Sandero, Citroen C4 este noua victimă a testelor tot mai severe EuroNCAP

Startup-ul bloXmove se concentrează pe mobilitatea colaborativă, urbană și intenționează să construiască o infrastructură fluidă și integrată de mobilitate. Viziunea blXmove este a unei alianțe globale a furnizorilor de mobilitate pentru a reduce complexitatea în avantajul utilizatorilor.

Sophia Rodiger, CEO bloXmove, explică modul în care ar trebui să funcționeze o astfel de platformă de mobilitate: „Tehnologia noastră descentralizată și distribuită face posibilă conectarea multitudinii de oferte din lume, cu un clic și într-o singură achiziție. Utilizatorii de mobilitate care vor să meargă de la A la B și uneori mai departe, la C, vor putea să folosească fluent toate ofertele conectate de-a lungul țărilor. Iar acest lucru va fi posibil fără a avea nevoie de o varietate de aplicații diferite”. Ea mai spune că va fi menținută relația directă cu clienții fiecărui furnizor de mobilitate, prin intermediul softului din spate.

Daimler și bloXmove au precizat că au convenit să nu dezvăluie termenii înțelegerii pe care au semnat-o.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler mobility
bloxmove
blockchain mobility