Daimler recheamă în service 11.000 de microbuze Mercedes-Benz pentru optimizarea softului pentru emisiile de gaze

Daimler recheamă în service 11.000 de microbuze Mercedes-Benz pentru optimizarea softului pentru emisiile de gaze
scris 27 sep 2015

Grupul german Daimler a anunțat sâmbătă că a rechemat în service aproximativ 11.000 de microbuze Mercedes-Benz pentru a remedia o serie de probleme apărute la dispozitivul care monitorizează emisiile de gaze, însă a subliniat că defecțiunea nu are legătură cu scandalul care afectează grupul rival Volkswagen.

Potrivit Daimler, scrisorile de rechemare în service au fost trimise în iunie posesorilor de microbuze Mercedes, iar problemele de software sunt cauzate de întreruperea comunicării dintre dispozitivele de control a emisiilor și aparatele pentru testarea nivelului de noxe, scrie Wall Street Journal.

"Unitățile pentru controlul emisiilor necesită un software optimizat (…) pentru evitarea posibilelor probleme cu autoritățile și organizațiile de testare, se arată în scrisorile trimise posesorilor de modele Mercedes-Benz van.

Daimler a dat asigurări că vehiculele companiei nu utilizează softul care permite mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, chiar dacă nivelul real al noxelor este cu mult mai mare în condiții de trafic.

Guvernul german a anunțat vineri că un număr de aproximativ 2,8 milioane de mașini Volkswagen înmatriculate în Germania sunt echipate cu acest soft, cu mult peste cele 482.000 de modele identificate cu nereguli în SUA.

La nivel mondial, ar putea fi implicate 11 milioane de mașini, au declarat oficialii Volkswagen.

Scandalul Volkswagen a declanșat o serie de investigații ale autorităților de reglementare în mai multe state din Europa, iar Elveția a anunțat sâmbătă că ar putea interzice comercializarea mai multor modele diesel ale mărcilor grupului care sunt echipate cu softul de manipulare a emisiilor.

"Decizia o vom lua luni, în funcție de informațiile transmise de Volkswagen", a declarat Thomas Rohrbach, purtătorul de cuvânt al Oficiului Federal al Drumurilor din Elveția, citat de Wall Street Journal.

Măsura va afecta vânzările noi de vehicule Volkswagen, Audi, Skoda și Seat cu motoare diesel de 1,2, 1,6 și 2 litri care au trecut testele Euro5, însă nu se va aplica modelelor aflate deja în trafic sau a celor care întrunesc criteriile Euro6, a adăugat Rohrbach.

Autoritățile elvețiene estimează că circa 180.000 de modele produse de grupul Volkswagen deja înmatriculate în Elveția ar putea fi echipate cu softul pentru manipularea testelor referitoare la emisiile de gaze.

În Belgia, numărul vehiculelor care ar putea fi implicate în scandal este de 500.000, potrivit ministrului belgian al Economiei, Kris Peeters.

Scandalul Volkswagen a izbucnit săptămâna trecută, după ce Agenția pentru Protecția Mediului din SUA a acuzat constructorul german de falsificarea rezultatelor pentru testele de emisii de gaze.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
volkswagen
emisii
soft
rechemare service
elvetia