Volkswagen l-a numit pe Matthias Mueller în funcția de director general

Volkswagen l-a numit pe Matthias Mueller în funcția de director general
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 sep 2015
 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Volkswagen l-a numit astăzi pe Matthias Mueller, șeful diviziei Porsche, în funcția de director general al companiei, după ce fostul CEO, Martin Winterkorn, a demisionat în urma scandalului privind emisiile poluante, scrie MarketWatch.
 
"Matthias Mueller are puternice calități strategice, corporative și sociale. Apreciem abordarea sa critică și constructivă", a declarat  Berthold Huber, care a asigurat interimatul după demisia lui Winterkorn.
 
Mueller, în vârstă de 62 de ani, lucrează în cadrul grupului Volkswagen de peste 40 de ani . Șeful Porsche își va începe mandatul la conducerea Volkswagen într-o perioadă dificilă pentru constructorul german, în condițiile în care acesta încearcă să recâștige încrederea consumatorilor și a autorităților de reglementare după ce a recunoscut că a folosit un soft pentru a ascunde valoarea reală a emisiilor de noxe pentru 11 milioane de mașini.  
 
Martin Winterkorn, fostul director general al Volkswagen, a demisionat miercuri din funcția de director general al Volkswagen, din cauza scandalului izbucnit la finele săptămânii trecute privind încălcarea standardelor de mediu și instalarea unui software care trișează testele pentru verificarea emisiilor poluante. În acest context, fostul CEO a declarat că Volkswagen are nevoie de "un nou început".
viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw
mueller
winterkorn
emisii
scandal