Daimler se retrage din Iran din cauza sancțiunilor SUA

Daimler se retrage din Iran din cauza sancțiunilor SUA
scris 7 aug 2018

Producătorul german de mașini și camioane Daimler AG a anunțat marți că a renunțat la planurile de extindere a operațiunilor din Iran, inclusiv pe cele de dezvoltarea locală aunui camion, după ce președintele Donald Trump a anunțat retragerea Statelor Unite din acordul nuclear cu acest stat și reintroducerea sancțiunilor..

Astăzi au intrat în vigoare sancțiunile americane împotriva Iranului. Primul set de sancțiuni vizează sistemul financiar iranian: sunt interzise achizițiile de dolari de către guvernul de la Teheran și vânzarea de titluri de stat iraniene. Vor fi afectate și industria auto și exporturile de covoare și mărfuri alimentare din Iran, precum și importurile de grafit, aluminiu, oțel, cărbune și unele aplicații software. De asemenea, Iranului i se interzice achiziționarea anumitor avioane.

La începutul anului 2016, Daimler a înființat o societate mixtă cu producătorul iranian de vehicule Iran Khodro Co pentru a fabrica și distribui camioane Mercedes-Benz în statul din Golful Persic.

FOTO Fiat Chrysler a depus plângere împotriva Mahindra, care a început să vândă în SUA copia indiană a Jeep Wrangler CITEȘTE ȘI FOTO Fiat Chrysler a depus plângere împotriva Mahindra, care a început să vândă în SUA copia indiană a Jeep Wrangler

Și Renault a anunțat luna trecută că se pregătește să părăsească Iranul, după reintroducerea sancțiunilor, deși grupul francez nu vinde mașini în Statele Unite.

Rivala PSA, care produce mașinile Peugeot și Citroen, anunțase în iunie că a început suspendarea activităților desfășurate de societățile sale mixte din Iran. Alte companii franceze, cum ar fi Total și Engie, intenționează să se retragă din Iran.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
iran