Daimler Truck, o nouă creștere a veniturilor și profitului, în pofida scăderii vânzărilor

Daimler Truck, o nouă creștere a veniturilor și profitului, în pofida scăderii vânzărilor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 nov 2023

Daimler Truck, companie desprinsă de Mercedes-Benz și listată pe bursă, a raportat o majorare a rentabilității vânzărilor în trimestrul al treilea al acestui an și prognozează câștiguri record pentru 2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile Daimler Trucks au crescut în trimestrul al treilea la 13,9 miliarde euro, în pofida scăderii vânzărilor la nivel global, compania reușind să-și îmbunătățească și valoarea EBIT, la 1,34 miliarde euro. Rentabilitatea vânzărilor a avut un nivel de 9,8%, mai mare cu 0,4 puncte față de cea din 2022, în intervalul similar.

Vânzările de camioane ale Daimler Truck au încetinit ușor, la 128.861 unități, în perioada iulie – septembrie, fiind mai mici cu circa 6.000 de unități decât în trimestrul al treilea din 2022, în special din cauza blocajelor furnizorilor, după cum precizează compania.

Mașinile produse în România, vedete în Marea Britanie. Ford Puma, lider absolut al vânzărilor CITEȘTE ȘI Mașinile produse în România, vedete în Marea Britanie. Ford Puma, lider absolut al vânzărilor

De la începutul anului, compania germană a vândut 385.921 camioane, cu aproape 6 procente mai mult decât în 2022.

Martin Daum, CEO al Daimler Truck: „Rezultatele noastre din al treilea trimestru arată că suntem pe drumul cel bun pentru succes în 2023, așa cum era planificat. Daimler Truck și-a crescut din nou veniturile și EBIT și arată o profitabilitate bună. În ciuda unui mediu volatil, confirmăm prognoza noastră pentru întregul an 2023 și ne așteptăm la câștiguri record pentru Daimler Truck. În același timp, continuăm să lucrăm în mod consecvent pe problema eficienței costurilor și îmbunătățim astfel rezistența companiei noastre pentru a putea obține rezultate excelente și în următorii ani.”

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler truck
mercedes benz
divizia camioane mercedes