VW recheamă personalul la birou, după patru ani de home-office. Angajații - obligați să vină un anumit număr de zile

VW recheamă personalul la birou, după patru ani de home-office. Angajații - obligați să vină un anumit număr de zile
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 nov 2023

Volkswagen și-a anunțat managerii și personalul care lucrează în activități de birou că renunță la programul de home-office, introdus în 2020 și care fusese stabilit la o zi de birou pe săptămână. Angajații vor fi obligați să vină până la patru zile pe săptămână la birou.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Obișnuiți să lucreze de acasă și să facă un drum la birou doar o dată pe săptămână, managerii Volkswagen vor fi obligați de acum înainte să-și schimbe obiceiul, deoarece managementul companiei i-a anunțat că renunță, de la 1 noiembrie, la acest sistem. Regulile se aplică personalului administrativ al celor patru fabrici de automobile din Wolfsburg, Emden, Osnabruck și Zwickau, dar și celor care lucrează în R&D.

VIDEO Grindeanu: Start pentru lucrările pe Varianta Ocolitoare Comarnic! CITEȘTE ȘI VIDEO Grindeanu: Start pentru lucrările pe Varianta Ocolitoare Comarnic!

În total, este vorba despre câteva mii de persoane care până la acest moment aveau posibilitatea să își comaseze zilele de prezență la birou într-o singură săptămână din lună, astfel încât să poateă lucra de acasă neîntrerupt până la trei săptămâni.

Reprezentanții companiei au declarat pentru agenția DPA că este vorba despre un „echilibru potrivit” între munca de birou și cea de acasă. „Volkswagen va continua să ofere angajaților săi oportunitatea de a lucra de la distanță dacă locul de muncă le permite”, mai spun cei de la VW.

DOCUMENTE Final în cazul Daciei Spring incendiate: rezultatul schimbă radical situația CITEȘTE ȘI DOCUMENTE Final în cazul Daciei Spring incendiate: rezultatul schimbă radical situația

Introdus în 2020 ca o consecință a pandemiei de COVID, sistemul de lucru de acasă a fost consfințit în urmă cu un an printr-un regulament care însă nu mai este susținut de noua conducere a VW. Homas Schafer, CEO al mărcii VW, și Oliver Blume, CEO al grupului VW, încearcă să implementeze un program de creștere a eficienței și a rentabilității companiei, care presupune reduceri masive de costuri, care ar urca până la 10 miliarde de euro.

O prezență mai mare la birou, susțin managerii, ar contribui la campania de lansări și la eficientizarea vitezei de lucru a echipelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
home office
fabrica vw
wolfsburg