Daimler Truck, Traton și Volvo au finalizat înființarea unei companii care va instala stații de încărcare pentru camioane

Daimler Truck, Traton și Volvo au finalizat înființarea unei companii care va instala stații de încărcare pentru camioane
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 iul 2022

Daimler Truck, Traton și Volvo Group, cei mai mari trei producători de camioane din Europa, au finalizat crearea unui joint-venture pentru infrastructură de încărcare în Europa, după ce au primit toate autorizările necesare. Compania, anunțată în premieră în decembrie 2021, va fi condusă de Anja van Niersen, fost CEO al rețelei Allego, cea mai mare rețea de încărcare din Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Camioanele electrice din Europa vor avea la dispoziție o rețea de încărcare de mari dimensiuni, la finalul dezvoltării pe care au început-o Daimler, Traton (VW Group) și Volvo Group, prin intermediul unui parteneriat care are ca scop instalarea a cel puțin 1700 de stații de încărcare de înaltă performanță, cu o investiție de 500 de milioane de euro. Planurile prevăd ca rețeaua creată să devină cea mai mare de acest gen destinată camioanelor.

Deocamdată nu a fost anunțat numele noii companii, dar reprezentanții celor trei acționari au precizată că numele va fi anunțat în acest an.

Constructorii camioanelor Mercedes-Benz, Scania, MAN și Volvo și-au propus ca termen intermediar anul 2027, când ar trebui să fie disponibile cele 1.700 de stații să folosească energie din surse regenerabile și să o pună la dispoziție tuturor mărcilor de pe piață.

Fiecare din cele trei companii vor dețin o treime din noua societate comercială care va avea sediul în Amsterdam. CEO al rețelei va fi Anja van Niersen, care are o experiență foarte mare în zona de stații de încărcare. Ea a consud Allego, cea mai amplă rețea de stații de încărcare pentru autoturisme din Europa,  timp de peste șapte ani. Noile stații pentru camioane vor fi construite în zona autostrăzilor europene, în centrele logistice și în punctele cele mai importante de descărcare a mărfurilor.

Dacia Sandero, declarată mașina cu cea mai mică depreciere în clasa subcompactă CITEȘTE ȘI Dacia Sandero, declarată mașina cu cea mai mică depreciere în clasa subcompactă

Christian Levin, CEO TRATON GROUP : „Când vorbim cu clienții despre camioanele electrice, aceștia întreabă mereu: unde putem încărca? Pentru a ajuta la aceasta cât mai repede posibil, ne-am unit forțele și lansăm astăzi rețeaua europeană de încărcare. Cu Anja van Niersen, această societate mixtă are un director general cu multă experiență în crearea rețelelor de încărcare. Anja și echipa ei vor sprijini această dezvoltare importantă pentru a promova în continuare transportul durabil.”

Martin Daum, CEO Daimler Truck : „Este esențial ca inițiativa pentru dezvoltarea rețelei de încărcare de urgență să fie luată acum. Prin urmare, facem apel la întreaga industrie să se implice și în acest domeniu. Pentru ca transportul electric pe distanțe lungi să devină o alternativă convingătoare pentru clienții noștri, numărul punctelor de încărcare trebuie crescut semnificativ cât mai repede posibil.”

Martin Lundstedt, președinte și CEO Volvo Group : „Acesta este un pas important și mult așteptat către construirea infrastructurii de încărcare necesare. Scopul este de a aduce cu succes pe piață camioane și autocare pentru distanțe lungi alimentate cu baterii electrice. Facem ceea ce nu ar fi posibil pentru un singur jucător - acest parteneriat puternic este o piatră de hotar și un impuls important pe calea către un transport neutru în CO2 în Europa până în 2050”.

Potrivit unui studiu realizat de ACEA, asociația constructorilor de autovehicule din Europa, necesarul de stații de încărcare pentru camioane electrice se ridică la 15.000 de puncte de încărcare de înaltă performanță până cel târziu în 2025 și de 50.000 de puncte de încărcare de înaltă performanță până cel târziu în 2030.

viewscnt
Afla mai multe despre
statii incarcare camioane
daimler trucks
traton
volvo group