Daimler Trucks - scădere a vânzărilor în 2020, înaintea desprinderii de Mercedes-Benz

Daimler Trucks - scădere a vânzărilor în 2020, înaintea desprinderii de Mercedes-Benz
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 mar 2021

Unitatea de camioane și autobuze a Daimler, care anul acesta se va desprinde într-o companie separată de Mercedes-Benz, divizia de autoturisme și LCV, a anunțat rezultatele pentru 2020, cu o scădere a vânzărilor și a profitului operațional, dar mizează pe creșteri în 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Daimler Trucks and Bus, divizia de camioane a companiei Daimler AG, a înregistrat un volum de vânzări în 2020 de 378.518, cu 27% mai mic decât cel înregistrat în 2019, cauza principală fiind pandemia de coronavirus, care a adus în trimestrul al doilea o scădere abruptă a vânzărilor. Din acest motiv, profitul EBIT ajustat a scăzut la 678 milioane de euro, față de 2,6 miliarde cu un an înainte, adică un declin de 75%. În aceste condiții, marja EBIT a fost de numai 1,5%, față de 6% în 2019.

Compania a transmis că rezultatele din ultimele două trimestre, în care s-au înregistrat creșteri le cifrelor de vânzări și ale profitului, dau încredere pentru un an 2021 cu creștere pe toate planurile. După un prim trimestru în care profitul operațional a fost de 250 milioane, în trimestrul al doilea compania subsidiară a Daimler AG a înregistrat o pierdere de 750 milioane euro. Abia în trimestrul 3, cu 600 milioane, și în trimestrul 4, cu 580 milioane de euro, compania a revenit pe plus cu profitul operațional.

Pe piețe, pierderile au fost mai mari în America de Nord (-30%), Uniunea Europeană (28%), în timp ce în Brazilia pierderea a fost de 10%, iar în Japonia, numai 7 procente. Pe piețele cheie, în ansamblul lor, scăderea vânzărilor a fost de 45%.

INFOGRAFICE Dacia Sandero revine în topul european direct pe locul 3 CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Dacia Sandero revine în topul european direct pe locul 3

„Afacerea noastră s-a ridicat simțitor în a doua jumătate a nului 2021 și vom menține această tendință în anul curent. Urmărim două ținte strategice: prima, vrem să exploatăm din plin potențialul de câștig. Aici - cu un profit din vânzări de șase până la șapte procente – vom face un pas major înainte în acest an. Al doilea, vrem să conturăm transformarea industriei noastre dintr-o poziție de top. Și aici vom atinge o bornă importantă în 2021” a declarat Martin Daum, CEO al Daimler Truck AG.

Divizia Daimler Trucks and Bus, care astăzi funcționează ca subsidiară Daimler AG, se va desprinde până la finalul anului într-o companie independentă, în care acționarii Daimler AG vor primi majoritatea acțiunilor, o mică parte urmând să fie listată pe bursă. Planul prezentat de conducerea companiei prevede ca, ulterior, Daimler Trucks să devină simplu Daimler, iar actuala Daimler să-și schimbe numele în Mercedes-Benz AG. Fiecare va avea propria conducere executivă și va funcționa independent.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler trucks
mercedes benz
camioane mercedes
rezultate daimler