Decizie fără precedent: Suzuki reziliază contractul cu un dealer din România. Clienții din Timișoara pot merge cu mașinile în service la Arad sau la Deva

Decizie fără precedent: Suzuki reziliază contractul cu un dealer din România.  Clienții din Timișoara pot merge cu mașinile în service la Arad sau la Deva
scris 2 oct 2017

Suzuki România, reprezentanța companiei japoneze pe teritoriul României, a anunțat rezilierea contractului de reprezentare pe care îl avea încheiat cu o companie din Timișoara, din motive de „neîndeplinire a standardelor de calitate”. Decizia este una extremă, în general standardele fiind impuse de constructorii auto la semnarea contractelor și menținute prin verificări periodice.

Potrivit anunțului făcut public de Suzuki România, compania japoneză „a decis încetarea relațiilor contractuale cu dealerul RS Sara Motors SA din Timișoara și demarează procedurile pentru selectarea unui nou partener în zona de vest a țării.” Proprietarii de automobile Suzuki din regiune sunt sfătuiți să apeleze la ceilalți dealeri din rețea, pentru reparații și revizii periodice. Informațiile neoficiale vorbesc însă despre probleme grave, în special despre avansuri încasate de la clienți și folosirea banilor în alte scopuri, probleme juridice, probleme financiare, inclusiv executări silite dispuse de instanțe, conflicte cu clienții existenți sau cu terți.

Motivele oficiale care au determinat luarea cestei decizii fără precedent sunt legate de „gestionarea relației cu clienții, dar și a reprezentării mărcii în plan local, precum și neîndeplinirea altor obligații contractuale asumate față de Suzuki”.

Suzuki România a anunțat că a demarat procedurile pentru selectarea unui nou dealer în zona vest.

Suzuki a produs 3 milioane de vehicule în uzina din Ungaria, începând din 1991 CITEȘTE ȘI Suzuki a produs 3 milioane de vehicule în uzina din Ungaria, începând din 1991

“Suzuki pune un accent foarte mare pe satisfacția clienților săi, atât când vine vorba de calitatea produselor mărcii, cât și în ceea ce privește serviciile oferite de dealeri. În urma analizării sesizărilor recente din partea clienților din Timișoara și în urma unor încălcări ale prevederilor contractuale de către dealerul RS Sara Motors SA, în special în ceea ce privește standardele de calitate, am decis să reziliem contractul cu acest partener. Zona de vest a țării este una extrem de importantă pentru Suzuki și astfel am considerat necesar să acordăm RS Sara Motors SA un termen rezonabil pentru îndeplinirea în mod onorabil a tuturor obligațiilor contractuale deja asumate față de clienți. Totodată vom depune toate eforturile ca în cel mai scurt timp să avem un nou partener în Timișoara capabil să ofere toate serviciile Suzuki la cele mai înalte standarde de calitate, în linie cu valorile brand-ului Suzuki”, a spus Nicoleta Gerea, director general Suzuki România.

În acest moment, Suzuki are 18 dealeri și parteneri pe teritoriul României, cele mai apropiate centre de Timișoara fiind cele din Arad, Deva și Cluj Napoca.

Suzuki Romania este reprezentanță a Magyar Suzuki ZRT, din Ungaria, țară unde japonezii au o fabrică și o structură de dealeri mult mai puternică decât în România.

Marca Suzuki a înregistrat în primele 8 luni din acest an un număr de 1.831 de autoturisme înmatriculate pe teritoriul României, cu 54% mai multe decât anul trecut. 

viewscnt
Afla mai multe despre
suzuki
delaeri