Directorul general al UniCredit și vicepreședintele Intesa Sanpaolo, investigați în legătură cu falimentul Alitalia

Directorul general al UniCredit și vicepreședintele Intesa Sanpaolo, investigați în legătură cu falimentul Alitalia
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 feb 2020

Directorul general al UniCredit, cea mai mare bancă din Italia, și vicepreședintele Intesa Sanpaolo, a doua mare bancă din țară, se numără printre 21 de persoane investigate de procuratură într-o anchetă referitoare la falimentul operatorului aerian Alitalia, arată un document trimis persoanelor vizate și avocaților acestora, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Documentul afirmă că investigația se referă la  perioada 1 ianuarie 2015-2 mai 2017, în care Alitalia a solicitat să fie plasată în administrare specială pentru a doua oară în mai puțin de 10 ani, scrie News.ro.

FOTO Airbus a prezentat un model de avion curbat în care corpul și aripile sunt integrate într-un singur modul CITEȘTE ȘI FOTO Airbus a prezentat un model de avion curbat în care corpul și aripile sunt integrate într-un singur modul

Șeful UniCredit, Jean Pierre Mustier , și vicepreședintele Intesa Sanpaolo, Paolo Colombo, făceau parte din consiliul de administrație al Alitalia, în perioada respectivă. Celelalte persoane investigate de procurorii din orașul Civitavecchia, de lângă Roma, includ foști directori ai Alitalia și alți membri ai consiliului de administrație.

Documentul afirmă că procurorii au cercetat dacă cei investigați au comis fraudă aprobând declarații financiare care nu reflectau soliditatea reală a companiei.

La finalizarea unei investigații, procurorii din Italia publică un document oficial care rezumă elementele principale ale cercetării, iar de obicei următorul pas este solicitatea trimiterii îm judecată.

UniCredit și Intesa Sanpaolo au refuzat să comenteze. Avocații lui Mustier și Colombo nu au fost disponibili pentru comentarii.

Administratorii care conduc Alitalia au avertizat că operatorul aerian riscă să fie lichidat dacă guvernul nu va reuși să conceapă un plan de salvare.

Potrivit calculelor analiștilor, contribuabilii italieni au cheltuit peste 9 miliarde de euro pentru susținerea Alitalia, care a mai trecut prin două planuri de salvare.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
falimentul alitalia
intesa sanpaolo