Drumul expres Craiova - Lugoj va fi împărțit în patru tronsoane

Drumul expres Craiova - Lugoj va fi împărțit în patru tronsoane
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2022

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că drumul expres dintre Craiova și Lugoj va fi împărțit în patru loturi. El a declarat că realizarea studiilor de fezabilitate pentru acest drum va dura mai puțin de doi ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sorin Grindeanu a declarat că i-a rugat pe reprezentanții CNAIR să împartă pe loturi drumul expres ce va fi construit între Craiova și Lugoj, scrie News.ro.

Asociația JRS România oferă sprijin refugiaților din Ucraina pe termen mediu și lung printr-un amplu proiect demarat în București CITEȘTE ȘI Asociația JRS România oferă sprijin refugiaților din Ucraina pe termen mediu și lung printr-un amplu proiect demarat în București

”I-am rugat pe cei de la CNAIR să lotizeze acest tronson. Dacă vorbim din punct de vedere al reliefului, unul este de la Craiova la Severin, altul e de la Severin la Slatina Timis in județul Caras, cand se iese din zona  muntoasa, și de asemenea, e campie de la Slatina Timis la Lugoj, ca să facă acea conexiune. Probabil la începutul saptamanii viitoare, lotizat acest tronson, va intra în licitatie”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a explicat că, de fapt, drumul va porni de la Filiași, nu de la Craiova.

”Si lotizarea va fi de tipul urmator: nu mai vorbim de la Craiova la Lugoj, vorbim de la Filiasi la Lugoj. De ce? Pentru ca cei care au lansat aceasta licitatie se  suprapuneau cu un proiect care deja este in faza de implementare si anume  drumul expres Craiova - Targu Jiu si e drum comun pana la Filiasi. Vorbim de 4 tronsoane: Filiasi- Severin, Severin- Domașnea,  Domastea- Caransebes, Caransebes - Lugoj”, a declarat Grindeanu.

Sorin Grindeanu a mai precizat că studile de fezabilitate vor fi realizate în aproximativ doi ani.

”Durata pentru realizarea acestor studii de fezabilitate este de sub 2 ani, undeva la 20 de luni, ceea ce înseamnă o scurtare evidentă a timpului și va duce la implementare mai rapidă”, a declarat Sorin Grindeanu.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat joi seară, că oferta tehnică depusă de o asociere din Turcia pentru proiectarea și execuția secțiunii E și finalizarea secțiunii D ale lotului 2 din drumul expres Lugoj - Deva este neconformă, astfel că licitația va fi reluată.

Sorin Grindeanu a declarat, în 28 martie, că își dorește realizarea drumului Craiova - Lugoj, dar că licitația pentru proiectare ar fi durat patru ani.

”Am văzut o anumită iritare din zona reziștilor în ultima vreme, în ultima săptămână. Când am venit la minister am găsit un proiect, de la Craiova la Lugoj (...) Patru ani a considerat fostul ministru al Transporturilor că trebuie să  dureze doar Studiul de Fezabilitate. Patru ani de zile. Să faci un întreg tronson de 250 km și să scoți caietul de sarcini pentru SF în 4 ani și surpriză, apare interesul”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a mai declarat că licitația pentru proiectarea acestui drum a fost câștigată de o firmă care are legătură cu primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand.

”Predecesorii mei au scos acest caiet de sarcini de care aminteam, patru ani de zile doar maculatură, doar Studiul de Fezabilitate. Au câștigat unii care au în istoria lor, au legătură cu actualul primar al Sectorului 1. Știți, care au mai lucrat și pe autostrada inexistentă. Am reziliat, de ce? CNSC a spus că trebuie revăzut, apoi când scoți un tronson de 250km, arăți că nu vrei să îl faci, exact ca la Bechtel, să iei bani pe ceva ce nu se va întâmpla. Văd, de când am luat această decizie și am secționat de la Craiova la Filiași, de la Filiași la Severin, o iritare extraordinară. Dacă au fost obișnuiți să își ia bani de la statul român, acești domni, cum au făcut la Bechtel, cu mine nu și-au găsit clientul”, a declarat Grindeanu.

viewscnt
Afla mai multe despre
craiova - lugoj
ministrul transporturilor
sorin grindeanu