Proleasing Grup a înregistrat cele mai bune rezultate din ultimii 20 de ani

Proleasing Grup a înregistrat cele mai bune rezultate din ultimii 20 de ani

Lucian Alexe, Directorul General al Proleasing Motors

scris 8 apr 2022

Proleasing Motors și-a depășit estimările de vânzări cu până la 15% în 2021, marcând cel mai bun rezultat din activitatea sa de peste 20 de ani. Datele financiare consolidate indică, pentru anul trecut, o cifră de afaceri de peste 270 de milioane de lei și un profit net estimat la 15 milioane de lei.

“În contextul extrem de complicat din piața auto, generat de criza semiconductorilor, am reușit să gestionăm eficient stocul de mașini și să generăm un număr important de contracte pentru mașini ce se vor livra și în 2022. Când spun gestiune eficientă a stocului, am în vedere faptul că am acoperit toate solicitările urgente ale clienților”, a anunțat Lucian Alexe, Directorul General al Proleasing Motors. 

Renault retrage Duster de pe una din cele mai mari piețe ale lumii CITEȘTE ȘI Renault retrage Duster de pe una din cele mai mari piețe ale lumii

În 2021 au fost înregistrate creșteri de vânzări pentru toate brandurile, divizia Ford conducând clasamentul din punct de vedere numeric, cu peste 1.000 de unități livrate și peste 1.200 contractate. 

La nivelul activității de after sales s-au înregistrat creșteri cuprinse între 10% și 15% pentru toate diviziile, marca BMW obținând cele mai bune rezultate, din punct de vedere procentual.

În 2022, Proleasing Motors continuă să își consolideze poziția pe piața auto extrem de dinamică din România, cu un start favorabil -  peste 500 de maṣini contractate la final de 2021, pentru începutul lui 2022.

 „Dacă lăsăm la o parte utimele 3 luni, aș aprecia că cele mai importante schimbări le vedem în creșterea interesului pentru masini electrice și hybrid. Ne aliniem trendului global actual, dar rămîne să vedem cum vor fi influențate aceste tendințe de criza energetică și de cea de materii prime datorate războiului și a  sancțiunilor aplicate Rusiei. Consumatorul va reacționa la schimbările din întreg mediul economic. Dacă stagflația va genera probleme complicate, cererea va scădea. În situația în care criza energetică și creșterea prețurilor la electricitate nu se vor tempera,  este posibil să vedem o amânare a termenelor de implementare a măsurilor de eliminare a motoarelor pe combustie. Să nu uităm că în aceste zile Europa a repornit termocentralele pe cărbune ca o măsură imediată de acoperire a cererii crescute de electricitate”, spune directorul.

Înființată în 2001, Proleasing Motors este companie cu capital exclusiv românesc, lider al vânzărilor de mașini noi din județele Prahova, Dâmbovița și Buzău, cu o cotă de piață estimată la peste 25% din totalul pieței regionale 

În prezent, Proleasing Motors derulează activități de vânzare și reparație în 3 centre autorizate Ford – în Ploiești, Buzău și Târgoviște, 1 centru BMW – în Ploiești si 1 centru Hyundai – în Ploiești. Sediul central  este localizat la ieșirea din Ploiești spre Buzău, pe strada Șoseaua Ploiești-Buzău DN 1B Nr. 505.

viewscnt
Afla mai multe despre
proleasing motors
masini