Dubai pregătește cel mai mare aeroport din lume

Dubai pregătește cel mai mare aeroport din lume
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mai 2024

Conducerea din Dubai a aprobat un proiect de 128 de miliarde de dirhami (35 de miliarde de dolari) pentru construirea unui nou terminal de pasageri la Aeroportul Internațional Al Maktoum din emirat, care îl va face de cinci ori mai mare decât principalul aeroport internațional din Dubai și cel mai mare din lume, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
6 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Anterior a fost anunțat că Aeroportul internațional din Dubai, cel mai aglomerat din lume în ceea ce privește călătoriile internaționale, își va muta operațiunile pe cel de-al doilea aerodrom al orașului-stat, situat în sudul deșertului, „în următorii 10 ani”, în cadrul unui proiect în valoare de aproape 35 de miliarde de dolari.

”Aeroportul Internațional Al Maktoum se va bucura de cea mai mare capacitate din lume, ajungând până la 260 de milioane de pasageri”, potrivit șeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum, conducătorul Dubaiului și prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite, scrie News.ro

VIDEO Guvernul construiește un pod rutier peste râul Tisa. Cel mai mare șantier deschis în Maramureș după 1990 CITEȘTE ȘI VIDEO Guvernul construiește un pod rutier peste râul Tisa. Cel mai mare șantier deschis în Maramureș după 1990

Aeroportul Internațional Dubai a deservit anul trecut 86,9 milioane de pasageri, fiind al doilea cel mai mare din lume după Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson din Atlanta, SUA.

Toate operațiunile de pe Aeroportul Internațional Dubai, în prezent al doilea cel mai aglomerat din lume ca trafic de pasageri, vor fi transferate acestuia în următorii ani, se arată în comunicat, adăugând că noul aeroport va avea 400 de porți de avioane și cinci piste paralele.

”Noile tehnologii aviatice vor fi folosite pentru prima dată în sectorul aviației”, a adăugat acesta.

Centrul de presă din Dubai a distribuit redări digitale ale aeroportului planificat, care au arătat imagini futuriste ale infrastructurii aeroportuare extinse, terminale enorme și design-uri cu aspect de era spațială.

Aeroportul se va afla în Dubai South, la capătul sudic al strălucitoarei capitale comerciale a Emiratelor Arabe Unite, care este în curs de dezvoltare imobiliară și logistică.

În jurul aeroportului va fi construit un oraș complet nou, despre care conducătorul Dubaiului a spus că va crea cerere de locuințe pentru un milion de oameni.

Actualul aeroport internațional principal din Dubai se află la capătul de nord al emiratului, ceea ce înseamnă o schimbare dramatică probabilă a modelelor de trafic și a planurilor de transport pentru călători, odată ce noul hub de călătorie va deveni complet funcțional.

Comisia Europeană dispune măsuri împotriva a 20 de companii aeriene CITEȘTE ȘI Comisia Europeană dispune măsuri împotriva a 20 de companii aeriene

Noul oraș din jurul aeroportului ”va găzdui companiile de top din lume în sectorul logisticii și al transportului aerian. Construim un nou proiect pentru generațiile viitoare, asigurând o dezvoltare continuă și stabilă pentru copiii noștri și copiii lor. Dubai va fi aeroportul lumii, portul său, nodul său urban și noul său centru global”, a spus șeicul Maktoum.

Șeicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum, CEO al companiei aeriene emblematice din Dubai, Emirates Airline, a postat imagini pe X cu el însuși, cu conducătorul Dubaiului, privind planurile pentru noile dezvoltări.

”Al Maktoum International va fi noua casă a @emirates, @flydubai și a tuturor companiilor aeriene partenere care conectează lumea către și dinspre Dubai. Investim pentru a oferi cele mai bune experiențe de călătorie viitoare, cele mai bune capacități logistice din lume și pentru a contribui la agenda economică D33 a Dubaiului”, a scris el, referindu-se la Emirates Airline și la filiala sa low-cost FlyDubai.

Agenda D33 a Dubaiului își propune să dubleze dimensiunea economiei orașului până în 2033, atrăgând mai multe investiții, talente și diversificare economică.

Aeroportul Internațional Al Maktoum, care poartă și numele de Dubai World Central (DWC), este proiectat să acopere 27 de mile pătrate când va fi finalizat.

Pe lângă capacitatea proiectată de 260 de milioane de pasageri anual, își propune să aibă și o capacitate de 12 milioane de tone de marfă pe an.

”Prima fază” a proiectului este așteptată să fie gata în 10 ani, cu o capacitate de a găzdui 150 de milioane de pasageri anual, a spus CEO-ul Emirates.

viewscnt
Afla mai multe despre
dubai
aeroport