După o lună record, Dacia oprește producție pentru mai multe zile, în aprilie

După o lună record, Dacia oprește producție pentru mai multe zile, în aprilie
scris 8 apr 2022

Uzina Automobile Dacia din Mioveni este din nou afectată de războiul din Ucraina și de criza de semiconductori. După o lună cu producție aproape de recordurile istorice, acum Dacia oprește producție pentru opt zile, în diferite unități ale sale.

Fabrica Dacia din Mioveni își va opri activitatea atât în uzina principală, Uzina Vehicule, acolo unde sunt asamblate mașinile, în Presaj, acolo unde se produc caroseriile, în Uzina Mecanică și Șasiuri, unde se produc motoare și cutii de viteze, cât și în alte sectoare, care sunt nevoite să-și ajusteze activitatea în consecință.

Potrivit deciziei comunicată de companie și de sindicate angajaților, Uzina Vehicule Dacia și Departamentul Presaj își vor reduce activitatea în zilele de 11, 12, 13, 14 și 15 aprilie 2022. Se oprește complet schimbul 3 și parțial schimburile 1 și 2. De asemenea, Uzina Mecanică și Șasiuri Dacia (UMCO), unde se desfășoară activitățile legate de fabricația de motoare ( asamblaj și uzinaj ) își întrerupe activitatea în zilele de 8 și 11 aprilie 2022. Restul de activități se desfășoară normal în Uzina Mecanică.

O nouă lună cu producție maximă de automobile, la Dacia și Ford CITEȘTE ȘI O nouă lună cu producție maximă de automobile, la Dacia și Ford

Ceea ce este cel mai important este faptul că Dacia va plăti personalul trimis în șomaj tehnic cu 85% și tichete de masă, chiar dacă nu este clar dacă banii vor fi decontați de guvern. Săptămâna aceasta, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a vizitat uzina Dacia și a discutat inclusiv acest aspect, al șomajului tehnic, în condițiile încheierii stării de alertă.

Ford Otosan, noul proprietar al uzinei de la Craiova, a lansat producția primei utilitare E-Transit CITEȘTE ȘI Ford Otosan, noul proprietar al uzinei de la Craiova, a lansat producția primei utilitare E-Transit

Anul trecut, Dacia a fost nevoită să oprească producția timp de aproximativ o lună, dacă însumăm zilele, ceea ce a condus la pierderi de ordinul a zecilor de mii de automobile care nu au mai fost produse. Anul acesta, în primele trei luni ale anului, Dacia a reușit să crească producția peste cea din 2021, având 75.437 de vehicule produse, cu mai bine de 10.000 în plus față de anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
productie dacia
oprire productie dacia mioveni
criza semiconductori