O nouă lună cu producție maximă de automobile, la Dacia și Ford

O nouă lună cu producție maximă de automobile, la Dacia și Ford
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 apr 2022

Producția de automobile din România a atins un nivel foarte ridicat în luna martie. Potrivit datelor transmise de ACAROM, cele două uzine au produs unul dintre cele mai mari volume de autoturisme din industria auto din România.

Dcia și Ford au fabricat în luna martie a acestui an un volum total de 57.019 autovehicule, unul dintre cele mai mari din istoria acestor fabrici, aproape de recordul înregistrat în luna septembrie 2020, de 57.900 de unități. Performanța reprezintă o creștere de 42,6% față de luna similară din 2021 și a fost posibilă ca urmare a asamblării unor volume foarte mari în ambele uzine. La Dacia, au fost produse 34.743 de autoturisme, unul dintre cele mai ridicate volume ale uzinei, cu circa 10.000 de unități în plus față de anul trecut, iar la Ford a fost realizată, de asemenea, o producție record, de 22.276 de autovehicule, cu peste 3.000 de unități în plus față de anul trecut. Dacă pentru Dacia, producția din martie a fost puțin sub cea din luna record, septembrie 2020, pentru Ford nivelul a depășit cu circa 1000 de unități această lună.

Renault retrage Duster de pe una din cele mai mari piețe ale lumii CITEȘTE ȘI Renault retrage Duster de pe una din cele mai mari piețe ale lumii

După primele trei luni ale anului, producția de autoturisme din România a înregistrat un volum total de 136.301 unități, din care 75.437 de autovehicule au fost produse la Mioveni, iar 60.864 de autovehicule au fost produse la Craiova. Producția totală în cele două uzine este în acest moment cu 15,72% mai mare față de cea de anul trecut, în intervalul ianuarie – martie.

Creșterea de producție din acest an în cele două uzine are ca principal motor cererea foarte mare de automobile din Europa, suprapusă peste criza de semiconductori, care face dificilă livrarea tuturor comenzilor din partea producătorilor. Modelele Dacia și Ford produse în România se numără printre cele mai vândute din Europa, în acest moment.

Anul trecut, România a urcat câteva locuri în clasamentul țărilor producătoare de autoturisme din UE, depășind Italia și Ungaria, cu aproape 421.000 de autoturisme produse. Dacă se menține actualul ritm de creștere, România s-ar putea apropia în 2022 de pragul de 500.000 de autoturisme asamblate în cele două uzine.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
productie dacia
productie ford
dacia mioveni
ford craiova
productie auto romania