EasyJet va cumpăra 56 de avioane Airbus A320neo

EasyJet va cumpăra 56 de avioane Airbus A320neo
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2022

EasyJet va cumpăra 56 de avioane Airbus A320neo și va converti o comandă anterioară în 18 avioane A321neo noi, a declarat marți compania aeriană britanică, îndeplinind opțiunile prevăzute într-un acord din 2013 convenit cu producătorul european de avioane, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania aeriană britanică a declarat că această comandă, care este supusă aprobării acționarilor, stabilește registrul de comenzi cu Airbus până în 2028, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT LIVE Valeriu Filip, partener FGO: Din 2017, am crescut cu aproape 15.000 de firme în fiecare an. Apariția reglementărilor pentru facturarea electronică nu a adus un număr mai mare de utilizatori platformei noastre CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Valeriu Filip, partener FGO: Din 2017, am crescut cu aproape 15.000 de firme în fiecare an. Apariția reglementărilor pentru facturarea electronică nu a adus un număr mai mare de utilizatori platformei noastre

Livrările aeronavelor, care au un preț de listă de 6,5 miliarde de dolari, vor începe în anul financiar 2026 al easyJet, pentru a înlocui aeronavele mai vechi A319 și A320 ale transportatorului, a spus compania.

Călătoriile aeriene și-au revenit puternic de la ridicarea restricțiilor legate de Covid-19, transportatorii și aeroporturile europene având dificultăți să răspundă cererii.

Airbus și Boeing (se confruntă, de asemenea, cu probleme în creșterea producției, presiunile lanțului de aprovizionare fiind cel mai mare obstacol.

EasyJet a declarat că această comandă asigură că va putea înlocui aeronave mai vechi și va putea folosi avioane mai eficiente, care produc emisii mai mici și mai puțin zgomot, plătind substanțial mai puțin decât prețul de listă, datorită concesiilor incluse în acordul din 2013.

Avioanele vor fi finanțate din fluxuri de numerar, tranzacții de vânzare și leaseback și datorii, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
easyjet
airbus a320neo