Elon Musk a spus instanței care judecă procesul referitor la SolarCity că nu îi face plăcere să fie CEO-ul Tesla

Elon Musk a spus instanței care judecă procesul referitor la SolarCity că nu îi face plăcere să fie CEO-ul Tesla
scris 13 iul 2021

Elon Musk a insistat că nu deține controlul asupra Tsla și să nu îi face plăcere să fie directorul general al producătorului de vehicule electrice, în depoziția sa pentru apărarea achiziției producătorului de panouri electrice SolarCity de către companie, în 2016, transmite Reuters.

Procesul intentat de fonduri de pensii alesindicatului și manageri de active acuză că Musk a forțat consiliul de adminsitrație al Tesla să irosească activele companiei pentru a cumpăra SolarCity, care înregistra pierderi. La momentul respectiv, Musk deține participații de câte 22% la Tesla și SolarCity, aceasta din urmă fondată de verii săi, scrie News.ro.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Musk a spus în depoziția sa de luni că a încercat ”foarte mult să nu fie CEO al Tesla, dar că a fost nevoit, pentru că altfel tesla ar fi murit”.

Procesul acționarilor îl acuză pe Musk că a dominat discuțiile despre acord, împingând Tesla să plătească mai mult pentru SolarCity și acționând înșelător cu privire la starea financiară deteriorată a producătorului de panouri solare.

La debutul procesului de două săptămâni din Wilmington, Delaware, Musk, purtând un costum negru, cămașă albă și o cravată închisă la culoare, a refuzat să fie de acord că controlează membrii consiliului de administrație și nu a fost de acord cu interviurile îl înfățișează ca un șef cu putere nelimitată.

Avocatul acționar Randall Baron a întrebat dacă consiliul a verificat cele două ”planuri principale” ale Tesla sau titlul său de Technoking, pe care și l-a acordat în martie.

”A generat o grămadă de presă gratuită, Tesla nu face publicitate și a fost  util pentru vânzările generale”, a spus Musk despre titlul neobișnuit, numindu-l o glumă.

”Cred că sunt amuzant”, a mai spus el.

Planurile principale ale Tesla inclus obiectivul pe termen lung al companiei de a crea vehicule accesibile cu surse de energie durabile.

La baza procesului sunt afirmațiile că Musk era acționar majoritar al Tesla. Dacă ar fi fost, acest lucru ar impune un standard legal mai dur și ar crește probabilitatea ca acordul să fie nedrept pentru acționari.

Acționarii au cerut instanței să-i ordone lui Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, să ramburseze Tesla ceea ce a cheltuit pentru acord. Musk a refuzat adesea să ofere răspunsurile simple, da sau nu, cerute de Baron.

VIDEO Macron impune măsuri dure pentru a-i determina pe francezi să se vaccineze: Să trecem restricțiile asupra celor nevaccinați! CITEȘTE ȘI VIDEO Macron impune măsuri dure pentru a-i determina pe francezi să se vaccineze: Să trecem restricțiile asupra celor nevaccinați!

Majoritatea întrebărilor s-au concentrat asupra controlului consiliului Tesla asupra lui Musk.

Musk a fost inițial audiat timp de aproximativ o oră de către avocatul său, Evan Chesler, care l-a rugat să descrie relația sa cu consiliul de administrație. Musk a spus: ”Aș spune bună. Muncesc din greu și sunt competenți. Acestia oferă sfaturi bune și acționează riguros în numele acționarilor”.

Experții legali au declarat că judecătorul va căuta dovezi că Musk i-a amenințat pe membrii consiliului sau că directorii au simțit că nu îi pot rezista.

Membrii consiliului și alții implicați în acordul din 2016 vor depune mărturie începând de marți. Baron l-a avertizat pe Musk la începutul depoziției că ”intenționăm să petrecem mult timp cu tine. Va fi o problemă”.

Directorii Tesla au soluționat acuzațiile din același proces, anul trecut, pentru 60 de milioane de dolari, plătite prin asigurare, fără a admite vreo vină.

Dacă ar pierde procesul, Musk ar risca să plătească Tesla peste 2 miliarde de dolari din averea sa personală.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla