Elon Musk afirmă că noile fabrici de automobile ale Tesla "pierd miliarde de dolari"

Elon Musk afirmă că noile fabrici de automobile ale Tesla "pierd miliarde de dolari"
scris joi, 11:19

Noi fabrici de automobile ale Tesla Inc. (TSLA.O) din Texas și Berlin "pierd miliarde de dolari" în timp ce se străduiesc să crească producția din cauza lipsei de baterii și a problemelor portuare din China, a declarat directorul executiv Elon Musk, potrivit Reuters.

”Atât fabrica din Berlin, cât și cea din Austin sunt niște furnale gigantice de bani în acest moment. Este într-adevăr ca un răget uriaș, care este sunetul banilor în flăcări", a declarat Musk, într-un interviu divizat în trei părți, scrie News.ro

ULTIMA ORĂ Guvernul introduce un mecanism de compensare a prețului la carburanți, tariful la pompă ar scădea cu aproximativ 1 leu/litru CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul introduce un mecanism de compensare a prețului la carburanți, tariful la pompă ar scădea cu aproximativ 1 leu/litru

Musk a declarat că fabrica Tesla din Texas produce un număr "minuscul" de mașini din cauza provocărilor legate de creșterea producției noilor sale baterii "4680" și pentru că uneltele pentru fabricarea bateriilor sale convenționale 2170 sunt "blocate în port în China". 

"Toate acestea se vor rezolva foarte repede, dar necesită multă atenție", a spus el.

Musk a precizat că fabrica sa din Berlin se află într-o "poziție puțin mai bună", deoarece a început cu utilizarea bateriilor tradiționale 2170 pentru mașinile construite acolo.

Elon Musk a mai afirmat că opririle legate de COVID-19 din Shanghai "au fost foarte, foarte dificile". 

Oprirea a afectat producția de automobile nu numai la fabrica Tesla din Shanghai, ci și la fabrica sa din California, care folosește unele piese pentru vehicule fabricate în China, a spus el.  

Tesla plănuiește să suspende cea mai mare parte a producției la uzina sa din Shanghai în primele două săptămâni din iulie pentru a lucra la o modernizare a sitului în vederea creșterii producției, potrivit unui memorandum intern consultat de Reuters.

"Ultimii doi ani au fost un coșmar absolut de întreruperi ale lanțului de aprovizionare, un lucru după altul, și încă nu am ieșit din el", a mai clarat Musk.

Preocuparea covârșitoare a Tesla, a spus el, este "cum menținem fabricile în funcțiune astfel încât să putem plăti oamenii și să nu dăm faliment?".

Musk a declarat la începutul acestei luni că are o "senzație super proastă" în legătură cu economia și că firma trebuie să reducă personalul cu aproximativ 10% și să "întrerupă toate angajările la nivel mondial".

La începutul acestei săptămâni, el a spus că o reducere de 10% a personalului salariat la Tesla va avea loc pe parcursul a trei luni. 

La începutul acestui an, Tesla a început producția la fabricile din Berlin și Texas, ambele fiind esențiale pentru ambițiile de creștere ale celui mai important producător de automobile electrice.

Musk a declarat că se așteaptă ca Tesla să înceapă producția camionetelor sale electrice Cybertruck, care a fost amânată, la mijlocul anului 2023. 

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla