Tronsonul de autostradă Târgu Mureș - Târgu Neamț, de la capăt cu studiul de fezabilitate

Tronsonul de autostradă Târgu Mureș - Târgu Neamț, de la capăt cu studiul de fezabilitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2020

Aproape ca într-o buclă în timp în care proiectele de infrastructura se împotmolesc în faza hârtiilor, primul ministru Ludovic Orban a afirmat că pentru tronsonul Târgu Mureș - Târgu Neamț din Autostrada Unirii este în curs de realizare revizuirea studiului de fezabilitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Premierul Ludovic Orban a afirmat că pentru tronsonul Târgu Mureș - Târgu Neamț din Autostrada Unirii este în curs de realizare revizuirea studiului de fezabilitate, obiectivul fiind începerea licitației după 1 ianuarie 2021. De asemenea, premierul a spus că pentru celelalte două tronsoane din Autostrada Unirii licitația se va face pentru studiu de fezabilitate și proiect tehnic.

Ludovic Orban a declarat într-o conferință de presă susținută în Târgu Mureș, că a făcut o evaluare a stadiului proiectelor de infrastructură din județul Mureș. "În ceea ce privește Autostrada Unirii Târgu Mureș - Iași - Ungheni, dinspre Basarabia este în curs de realizare revizuirea studiului de fezabilitate pe tronsonul Târgu Mureș - Târgu Neamț, care este cel mai dificil tronson pentru că traversează munții. Obiectivul este ca Guvernul să aprobe indicatorii tehnico-economici până la sfârșitul acestui an și în anul viitor să se semneze contractul cât mai repede, imediat după 1 ianuarie să începem licitația pentru desemnarea companiei care să realizeze acest tronson din Autostrada Unirii”, a spus premierul, preluat de News.ro.

Cele mai fiabile mașini în 2020. Modelele Dacia nu au impresionat inginerii TUV nici în acest an CITEȘTE ȘI Cele mai fiabile mașini în 2020. Modelele Dacia nu au impresionat inginerii TUV nici în acest an

Orban a mai spus că pentru celelalte două tronsoane din Autostrada Unirii licitația se va face pentru studiu de fezabilitate și proiect tehnic. "Celelalte două tronsoane se licitează, de asemenea, studiul de fezabilitate, specificitatea pe celelalte două tronsoane, Târgu Neamț - Iași și Iași - Ungheni este că licitația se va face pentru studiu de fezabilitate și proiect tehnic astfel încât următoarea licitație să fie direct pentru execuție”, a mai spus premierul.

El s-a referit și la stadiul tronsoanelor de pe Autostrada Transilvania. "În ceea ce privește tronsoanele de pe Autostrada Transilvania, primul tronson este tronsonul Târgu Mureș - Ungheni pentru care este deja desemnat câștigătorul și urmează să se semneze contractul. În ceea ce privește celelalte două tronsoane care sunt în lucru, tronsonul până la Chețani pe care este constructor Astaldi, el urmează să fie finalizat cel târziu până la data de 1 iulie. În ceea ce privește tronsonul Chețani - Câmpia Turzii acolo lucrurile se mișcă mult mai încet și urmează să facem o analiză, stadiul fizic este doar de 35% și în termen de o lună compania și Ministerul Transporturilor va trebui să ia o decizie. Avem capacitatea de a finaliza contractul cu acest consorțiu sau reluăm procedurile de licitație”, a explicat Orban.

BMW anunță scăderi ale livrărilor cu peste 20% în primul trimestru și revizuiește estimările financiare pentru acest an CITEȘTE ȘI BMW anunță scăderi ale livrărilor cu peste 20% în primul trimestru și revizuiește estimările financiare pentru acest an

Premierul a mai anunțat că după contractarea unui credit acordat de BERD va fi introdusă la finanțare Centura Sighișoarei pentru care există documentația tehnico-economică și proiectul tehnic. Orban a mai afirmat că vor începe lucrările la infrastructura feroviară pe tronsonul Cața - Sighișoara. "În ceea ce privește partea de infrastructură feroviară, pe tronsonul Cața - Sighișoara s-a semnat contractul și urmează să se dea ordinul de începere a lucrărilor în cursul săptămânii viitoare, cel târziu până la data de 1 iunie, iar în ceea ce privește tronsonul Sighișoara - Ațel, lucrările sunt aproape de finalizare și obiectivul nostru este să finalizăm și să facem recepția acestui tronson până la sfârșitul acestui an”, a mai declarat premierul.

Ludovic Orban a precizat că pentru Centura Târgu Mureș a fost reziliat contractul și se lucrează la documentația de licitație, obiectivul fiind lansarea licitației până în 15 iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
ludovic orban
guvern
autostrazi